Maltretiranje Srba na Kosovu ne jenjava: obijen stan povratnice Dragice Gašić u Đakovici

Politika

Godinama svedočimo teškoj sudbini Srba u autonomnoj pokrajini Kosovu i Metohiji, iživljavanju nad njima i obespravljivanju. Po tom pitanju ne čini se mnogo i na to smo navikli, ali smo se ipak iznenadili kada je novinar Pinka Filip Čukanović verbalno napao jedinu povratnicu na Kosmet. Ti nije jedina nepravda koju je gospođa Dragica primorana da trpi.

Iz kancelarije za Kosovo I Metohiju saopšteno je: “Povratnica u Đakovicu Dragica Gašić je po povratku iz Кline i posete sestri u utorak zatekla obijen i ispreturan stan, ukradeni su joj sigurnosna kamera i ruter za internet, uz druge lične stvari i hranu koju je dobila.”

Direktor iste Petar Petković je ocenio da se nastavlja progon jedine povratnice u Đakovicu.

 

„Maltretiranje koje Dragica doživljava iz dana u dan direktna je posledica političkih poruka iz Prištine i albanske javnosti u kojoj se kao problem percipira povratak ove Srpkinje u svoj stan i Đakovicu, ali ne i pretnje klanjem, kamenovanje kojima je neprekidno izložena“, rekao je Petković.

 

Najavio je da će o najnovijem incidentu biti obavešten Brisel, kao i da će gospođi Dragici Gašić biti nadoknađena šteta, i da će joj se raspoloživim resursima pružiti slobodu, ostanak i opstanak u svojoj zemlji.

Autor: Erna Bugarin

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *