Tužna vest preminula Rafaela Kara

Kultura

Rafaela Kara, jedna od najvoljnijih šoubiznis zvezdi u Italiji, preminula je u 78 godini, nakon teže bolesti protiv koje se već neko vreme borila, prenose mediji.

Rafaela Kara (Rafaela Marija Roberta Peloni) bila je pevačica, plesačica, glumica i voditeljka. „I sve je umela da radi. Bila je kraljica italijanske televizije, i verovatno će ti bili još dugo. Provokativna i umirujuća istovremeno, obožavana kod čitavih generacija Italijana“, piše italijanska štampa.

Osim u Italiji, bila je veoma popularna i u Španiji, a u novembru joj je i Gardijan posvetio veliki tekst, podsećajući na važne priče iz njene karijere.

List se bavio kulturnim vrednostima „fenomena Kara“, u pogledu seksualne emancipacije u Italiji i zatim i Španiji, odnosno katoličkoj Evropi, u priči pod naslovom „Rafaela Kara, italijanska pop zvezda koja je Evropu naučila radostima seksa“.

Italijanski mediji, od ove zvezde opraštaju se naslovima: „Otišla je ikona italijanske televizije“, „Rafa – kraljica televizije“, „Odlazak simbola Italije“…

Vest o smrti ove popularne tv zvezde udarna je i u španskim medijima.

Izvor: N1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *