Spektakular meč na Evropskom prventsvu! Nemačka pobedila Portugal 4:2

Fudbal Sport

Pravi spektakl je viđen na Alijanc areni u najboljem meču dosadašnjeg toka kontinentalnog šampionata iz koga su kao pobednici izašli Nemci u velikom preokretu.

Portugal je poveo u 15. minutu zahvaljujući golu Kristijana Ronalda i to u jeku inicijative domaćina, a onda je usledio 25-minutni uragan Nemaca.

 

Uz pomoć Portugalaca, koji su počinili „samoubistvo“.

Dva brza autogola Rubena Dijaša i Rafaela Gereira, a potom pogoci Kaja Haverca i najboljeg pojedinca meča Robina Gonsensa doprineli su da na semaforu Alijanc arene posle sat vremena igre stoji 4:1!

Portugal je do kraja uspeo da ublaži poraz preko Dioga Žote, što je kao rezultat svega doprineo „kuvalicu“ u „grupi smrti“.

Pred poslednje kolo Francuska ima četiri boda, Portugal i Nemačka po tri, a Mađarska jedan.

Nemačka je od prvog minuta krenula jako na gol Ruija Patrisija, ali nije sve krenulo po nju kako je htela.

Ronaldo je započeo neverovatnu kontru, pretrčao najmanje 70 metara i sačekao loptu od Žote za šokantno vođstvo aktuelnih evropskih šampiona.

Niko nije to očekivao, Portugal je umirio nalet Nemačke, ali samo privremeno, do 35. minuta.

Gosens je uhvatio volej-centaršut i primorao Dijaša da postigne autogol, a onda je istim putem krenuo i Gereiro.

Slično kao svoj saigrač komično je reagovao posle udarca Serža Gnabrija i sve se okrenulo na stranu „Elfa“ za pet minuta.

To je bio trenutak za istoriju jer nijedna ekipa nije dala dva autogola na jednom meču na EURO, a nikada nije, računajući i Svetsko prvenstvo, palo već pet autogolova na jednom turniru.

Od tada je krenuo pad Ronalda i drugova.

Nemačka je radila šta je htela, pre svega Gosens po levoj strani, koji je servirao gol Havercu kao na tanci, pre nego što se i sam nije upisao, a ubrzo uz ovacije napustio teren.

Joakim Lev je napravio nekoliko izmena i Nemačka je „peške“ odigrala do kraja, što je Portugal uspeo samo preko Žote da smanji.

A Renato Sančes pogođenom stativom nije uspeo da uvede dramu.

Činjenica je da odbrane nisu bile na nivou, ali smo gledali supermoderan i brz fudbal. Za prave ljubitelje fudbala!

Izvor: B92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *