INTERVJU SA JOVANOM JEREMIĆ:” Meni nije potrebna politika da bih bila faca, ja sam Jovana Jeremić i bez toga”

Showbiznis

 Diplomiirali ste prava na Beogradskom univerzitetu, takođe imate diplomu master studija. Da li možete sebe u jednom trenutku videti da radite u svojoj struci?

Ne, nikada ne bih mogla upotpunosti  odem iz ove priče. Ivo Andrić je odgovorio novinaru na slično pitanje, kada su ga pitali da li je mogao nešto drugo da radi, osim da piše. On je rekao „Kada ustanete ujutru i kada  shvatite da biste umrli, a da  ne uzmete I ne napišete nešto onda znate da je ta profesija stvorena za vas“. Isto to važi i za mene. Ja sam televizijski čovek. Ja kada ne radim, kao sada jednostavno mi se stvara neki osećaj nervoze. Ja sam navikla da radim, to je deo mene. Da li u budućnosti može da bude neki drugi posao? To se nikada ne zna kod mene. Mislila sam da poznajem sebe, ali ustvari ne. Ja sam žena od trenutka. Ja sam ovu odluku da odem donela u trenutku, ali sam godinama već negde osećala da nešto treba da menjam. I da bude neko drugo zanimanje, bilo bi zanimanje vezano za televiziju, kroz neko srodno zanimanje, tako da kažem.

 

 

Rekli ste da ne žalite što niste u politici i pored toga što je to bila Vaša velika ljubav. Da li se nešto može promeniti i  da se ipak učlanite u neku  političku stranku?

Ja sam odlučila da se neću baviti politikom, ne znam šta bi se moglo da se desi da promenim odluku.  Jako volim da radim stvari u kojima sam najbolja. Ja sam u šoubiznisu kraljica. U ovom  informativnom programu sam se jako dobro pozicionirala. Ja sam potpuno novi pravac stvorila, on se zove kreativno informativni program. Trudiću se u televijskom svetu beležim rekordne rezultate, i da radim za narod. Meni nije potrebna politika da bih bila faca, ja sam Jovana Jeremić i bez toga. Ja nemam taj problem da moram da se bavim politikom, da bih bila poštovana. Mene narod poštuje samim tim to što ja jesam. Ja sa glasnogovornik naroda i radim u interesu naroda. Kao takva teško da bih odgovarala nekoj političkoj stranci ili nekome. Zato što sam ja žena koja je jako pravedna. U politici mora da se laže, ja to ne želim. Poštuju me zbog mojih principa, zbog mojih kodeksa. Ja ima kodeks za razliku od drugih. Ja imam čast, i ne dam čast, niko mi neće uzeti dostojanstvo. I to je što je osnova, to narod vidi. Mnogo trpim zbog toga, ali sve ima svoju cenu. Moraš da imaš čast, i moraju tvoja dela odišu čašću. Ja se uvek trudim da budem korektna. Kada i kršim pravila, kršim zato što od dva zla biram manje.

Photo :Instagram

Godinama ste radili na televiziji Hepi i vodili ste različite formate emisija. Koja Vam je bila najteža? Koja Vam je bila najdraža?

 

Nema tu šta, ja sam za informativni program. Najdraži je jutarnji program. Najteže je bilo voditi rijaliti, tu se peče zanat. Zato što ti se u programu dešava svašta, saznaš informacije, nerviraju te učesnici, jedna spontanost se vežba u rijaliti programima. Tako da je najteže voditi rijaliti program. Informativni program okrepljuje. Jutarnji program je najbolje raditi. To sam ja.

 

Vodili ste jutarnji program i  razni političari su gostovali kod Vas. Koji je to političar zbog koga ste posebno ponosni što ste uspeli da ga ugostite? Da li je neki političar odbio da gostuje kod Va?

 

Nisam impesionirama nijednim političarem. Njihova obaveza je da dolaze, zato što su oni predstavnici naroda. Ja njih ne zovem na kafu, ne zovem ni na zabavu,  ne zovem ni na neku seksualnu kombinaciju. Ja ih zovem da pričaju o svojoj struci, da pričaju o problemima u svom sektoru. Shodno sa tim ne bih izdvojala nikoga. Svi su oni bili odlični. Svi su oni bil dužni  da budu tu gde jesu. Tako će biti i u budućnosti. Političari moraju da dolaze kod mene. Zato što sam ja otrovnica mekog srca. Zato što sam britka na jeziku. Zašto što sam bezobrazna, verbalno i jezično, ali sam u suštini  mnogo dobar čovek. Ja ih provaciram na različitim osnovama, oni vole tu prokovaciju od mene. Što sam provokativnog fizičkog izgleda, što zbog te inteligencije što posedujem. Njih sve vreme provociram  verbalno, ali i misaono, ali i fizički. Ta provokacija se njima dopada. Oni trče da dođu kod mene, oni jedva žele da ih pozovem. I to je taj novi pravac u informativnom programu, zove se kreativno informativni program gde je informacija jeste osnovna, ali nije sve.  Na informaciji ja nagrađujem šou, nagrađujem razna mišljenja.

 

Vidi se da ste svaki Vaš posao radili perfektno. U Vašim emisijama se moglo videti da ste izuzetno pripremljeni. Koliko je to zahtevalo vremena i koliko je to bilo teško?

Teško, veoma teško zato što je bilo sve na meni. Ja sam bila mozak operacije u svakom smislu. U jutarnjem programu na  televoziji Happy ja sam zvala goste, pisala teme, određivala naslove i sve što je trebalo. To je dovelo da veći deo svog vremena provedem uz tablet, a ne uz svoje dete. To je jedan od razloga zašto  sam odlučila da okrenem drugi list, kada je moj posao u pitanju. Jedna žena ne može da radi toliki posao. Meni je  za svaki jutarnji program je potreban tim ljudi. Zato na sve na što ja radim treba da budem i lepa. Zato što idem na slikanje. To tako ne može i to se tako ne radi na ostalim televizijima. Prema tome meni je to bilo mnogo teško i iz toga razloga sam odlučila da menjam svoj život. Zato što sam znala šta hoću. Da sve ovo lažem zvao bi neko sa televizije da  demantuje. Čim niko nije zvao znači da je istina. Ja sam živela za svoje emisije. Ja sam živela za svoj program. Ovaj posao ne radim zato što moram.  Ovaj posao to sam ja. Znate kada u život stavite na kocku svoje zdravlje, čast i ime, a ja sam sve to stavila na kocku. Svoje zdravlje sam na neki način ugrozila. To sve govori o meni. Ja sam najbolja u svemu u svemu u onome što radim pa i u ovom.  Ja sam bila najbolji student, najbolja voditeljka jutarnjeg programa. Naravno ako neko misli da ja preuveličavam sebe i desetkujem pojam skromnosti, slobodno može da mi izađe na crtu.  Da uradimo nekoliko emsija zajedno, pa čiji šer bude veći najbolja neka pobedi. Ja imam pravo da budemo bezobrazna, to mi je deo karaktera. Ja sam zaradila sve što imam. Ja znam da sam najbolja, prema tome kada se bude pojavila neka koja može da me pobedi neka samo proba. Ja ću prva da se takmičim sa njom.

photo:Pinterest

Koji format emisije biste najviše voleli da vodite? Da li biste voleli da imate svoju autorsku političku emisiju?

Možda kroz vreme, kasnije. Za sada samo jutarnji program. To će biti baš opasna stvar.  Bilo bi u pravcu ono što su radile Lekićeva i Kovačevićeva, ja bih samo finiširala  sa nekim svojim pečatom, malo jačim. Sve one su bille malo uzdržane, ja idem do kraja. Ja sam po tom pitanju beksrupulozna. Ne razmišljam o tome  ni da li ću biti pogrešno shvaćena niti bilo šta ja idem do kraja. Potpuno sam neposredna. Odlika moje ličnosti mi je da sve stvari nazovem svojim imenom. Često volim da budem vulgarna, da nerviram ljude. Onda to namerno tako koristim. Tek što se stvari nazovu svojim imenom čovek dobija odgovor. Ako neko neko uzima državne pare on je lopov. Ne može da bude uzimač državnih para. Ako Nato bombarduje Srbiju on vrši agresiju. Ne može da bude mirovna misija. Mislim da imamo problem sa naslovimi i sa sarađivanjem sa činjenicama, da bagujemo tu u glavi. Ja ne bagujem i nemam problem  da nazovem stvari svojim imenom. Ako neko devojku ucenjuje zato što ima gole fotografija onda je dripac. Ako nema love pri tome glumi da  to ima on je slepac. Moramo koristiti neke adekvatne imenice za neke termine. Ako neko laže devojku, I pri tome je vara, namešta neke stvari,  I muva sa strane onda je klošar. Moramo to lepo da naslovimo, bez obzira ko je. Nema bezobrazluka u novinarstu, to se zove britkost.

 

 

Autor:Aleksandra Lazić

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *