Zvezda pobedila Megu u finalu KLS

Košarka Sport

Crvena zvezda je rezultatom 77:65 bila bolja od Mege na svom parketu u nedelju uveče i sa 2-1 u seriji osvojila šampionsku titulu.

Oni su 2019. godine takođe bili šampioni, a 2020. godine se zbog pandemije koronavirusa nije ni igralo, pa je Zvezda triplom krunom završila 2020/21. sezonu.

Utakmica je bila veoma zanimljiva i u prvoj četvrtini prilično napeta, a sa tribina su je posmatrali Vasilije Micić i Svetislav Pešić i videli odličnu seriju Mege za 9:4.

Taj deo utakmice su obeležili Lengston Hol i Filip Petrušev koji su postigli po 10 poena i za tren ona je rezultat na semaforu bio 18:17 u korist Mege, da bi se prva deonica završila sa 24:21 u korist gostujućeg tima.

Druga deonica počela je poenima Zvezde, a onda je Mega odogovorila šutem za tri poena preko Luke Cerovine, da bi nastala serija Zvezde od 9:2 i preuzimanje vođstva za 32:29.

Potom je Simanić iz kornera pogodio trojku za 32:32, a do kraja poluvremena je Zvezda bila bolja i sa 44:36 otišla na veliki odmor, a u poslednjih 30ak sekundi su Hol (imao 17 poena na poluvremenu) i Dobrić faulirani na šutu za tri poena.

U drugom poluvremenu nije bilo atraktivne košarke kao u prvom. Samo 27 poena smo videli u trećem kvartalu, i to 14 Mege i 13 Zvezde, a prednost je bila visoka zahvaljujući sjajnoj drugoj četvrtini.

Sa 57:50 u korist Zvezde smo ušli u poslednji kvartal, a Zvezda je imala i 17 poena prednosti nekih pet minuta ranije, pa su izabranici Vlade Jovanovića nastavili da tope prednost.

Uspeli su da priđu na 5 poena zaostatka, ali je to bilo sve što su uspeli. Radonjićevi igrači su uspešno odbili napad Mege i sa 77:65 ostvarili pobedu u trećem meču i osvojili šampionsku titulu.

Najefikasniji je bio Lengston Hol sa 24 poena, 15 je imao Dobrić, a 13 Simonović.

Na drugoj strani, Simonović i Petrušev su ubacili po 15 poena, a 9 je imao Karlo Matković.

Izvor: B92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *