Prva reakcija, Ratka Mladića nakon presude

Politika

General Ratko Mladić poručio je narodu Srpske da čuva svoju Republiku, te dodao da je to najvažnije, istakao je Darko Mladić, sin generala Mladića.

„Zna Ratko šta narod misli o njemu. Poručuje da se čuva Republika Srpska i da nije on bitan, već opstanak Republike Srpske“, istakao je Darko Mladić, koji se u Hagu sastao sa ocem posle presude kojom je generalu potvrđena kazna doživotnog zatvora, prenosi RTRS.

Istakao je da je general posebno zahvalan predsedniku Sudskog veća koji je imao izdvojeno mišljenje u presudi.

„Dobro je zvučao kad sam ga posetio. Držao ga je adrenalin, videćemo kako će u narednim danima to sve odraziti se na njegovo zdravlje. Narod je prozreo njihovu nameru, nikakva sila ne može naterati da laž postane istina i to Ratko zna“, naglasio je Darko Mladić.

Žalbeno veće Mehanizma za krivične sudove u Hagu izreklo je danas nekadašnjem komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generalu Ratku Mladiću drugostepenu presudu kojom ga je osudilo na kaznu doživotnog zatvora.

izvor: youtube rtrs

Ratko Mladić je poručio svima da bi se zabrinuo da su ga oslobodili.

„NATO pakt mu je sudio i osudio ga zbog toga što je branio svoj narod i sprečio planove NATO pakta da Srbe protera sa svojih vekovnih ognjišta“, rekao je Mladić.

Kako je naveo, Ratko je poručio ljudima da ne budu zabrinuti i da čuvaju Republiku Srpsku.

„Da naš narod mora da se nastavi da se bori i da je čuva, a da njegova sudbina nije bitna“, kazao je on.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *