Da li ima poverenja posle prevare?

Društvo

Poverenje između dve osobe je najvažnije. Kada se dogodi prevara, bilo to da je ljubavna, prijateljska ili poslovna jedno je važno, da prihvatite istinu .  Suočavanje sa izneverenim poverenje je veoma bolno. Nekome ste toliko verovali, možda čak i bunili kada su vam drugi govorili da to ne treba i ceo svet vam se srušio. Nakon neverice dolazi ljutnja i bes. Na kraju tuga. Ljudi gube jedan deo sebe. Tada zna da nastane svađa koja nikako nije korisna. Suočavanje sa osobom koja vas je prevarila treba da bude mirna i racionalna.

 

 

Sve zavisi od karaktere te osobe. Koliko je ona il on svesna šta je učinila. Da li vidi da je nešto loše ili opravdava. Najgora je situacija kada  brani napadom. Vi joj ukažete da su vas  prevarili, a oni vam uzvrate tvrdnjom da ste ih vi mnogo više izneverili. I onda  još dobijete uvrede. Tu više nema ni opraštaja. Nije samo da su vas izneverili tada je pitanje da li su ikada bili ono za šta ste ih vi smatrali.

 

 

Kada dođe do normalnog razgovora i možete popričati o onome što se dogodilo. Kada suočite vašu drugaricu,druga ili ženu,muža da vas je izneverila ili izneverio prizna da je svestan šta je učinio ili učinila onda može da se govori o opraštaju. Može da znači da će se to ponovoiti, ali ne mora. Možda tada vaš odnos i ojača, ako je izvinjene i pokajanje zaista iskreno. Ovo je veoma  teško tema i zavisi od mnogo činilaca. Jedno je bitno morate staviti razum iznad osećanja. Povređenost može da nadvlada logično razmišljanje. Nekada zaista nije vredno srušiti neki odnos zbog nekog lošeg dogašaja. Zavisi šta je vašu blisku osobu navelo da vas izneveri.

 

Da li ponovo verovati? E to je problem i tu je ključno pitanje. Ako svom supružniku ne verujete i sumnjate svaki put kada ode negde da vas vara, vi to ustvari niste nikada oprostili. Ako drugarici više ništa ne možete poveriti to prijatejateljstvo više nema smisla. Kako nastaviti  kao da ništa nije bilo. To jedino možete ako sve raštitite sa osboom koja vas je prevarila. Sve što između vas ostane „u vazduhu“ nikada neće nestati.

 

Autor:Aleksandra Lazić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *