Danas je 70. rođendan najveće balkanske zvezde

Showbiznis

Čovek kome ni šest Arena nije bilo dovoljno da ugosti svu svoju publiku, nekadašnji najveći zavodnik naših krajeva, koji je i dalje san mnogih žena. Njegova energija, šarm, stas i glas nikoga ne može ostaviti ravnodušnim. Toliko popularan, a tako se malo zna o njegovom privatnom životu. 

Zdravko Čolić Čola rođen je 30. maja 1951. godine, u Sarajevu. Još kao mali bio je talentovan za recitovanje i glumu i znalo se da će dominirati balkanskom scenom. Tada je primljen u Pionirsko pozorište gde je učestvovao u nekoliko predstava. Išao je u muzičku školu gde je učio da svira gitaru. S obzirom da mu je muzika bila samo hobi svirao je za prijatelje u parku. Prvi honorar kao i drugo mesto dobija, na takmičenju, na koje se prijavio na nagovor drugova tokom borakva na moru, nakon završetka druge godine gimnazije. 

Nedugo posle toga postaje član grupe „Mladi i lijepi“, u kojoj se nije dugo zadržao. Nakon toga promenio je nekoliko grupa, upisao Ekonomski fakultet u Sarajevu i napokon 1972. godine otpočinje svoju solo karijeru. Godinu dana kasnije predstavljao je Jugoslaviju na pesmi Evrovizije, u Luksemburgu. Tu se predstavio pesmom „Gori vatra“, koja je i dalje veoma slušana. Narednih godina je učestvovao na nekoliko festivala, a 1975. godine objavljuje svoj prvi album „Ti i ja“. Na tom albunu pojavile su se pesme „Vagabund“, „Igraš se vatrom“, „Loše vino“. Bio je mamac za devojke i gde god bi se pojavio izazivao je veliku pažnju.

Grupa „Lokice“ bila je prepoznatljiv deo njegovih nastupa. Već tada je stekao veliku popularnost i njegove ploče su prodavane u rekordnim primercima. 

Prvi njevog veći koncert bio je na Marakani 5. septembra 1978. godine kada je okupio 70 hiljada ljudi.

Kasnije u njegovoj karijeri su se nizali samo hitovi, jer da li je ovaj čovek ikad snimio pesmu koja nije hit?  

Svaka pesma je priča za sebe i svaka ima neku posebnu emociju, da l’ to bila balada ili neka brza pesma. Njegovi hitovi se i dan danas pevaju i neizostavan su deo svakog okupljanja. Neke od tih pesmama su „Zvao sam je Emili“, „Produži dalje“, „Zagrli me“, „Ti si mi u krvi“, „April u Beogradu“, „Moja draga“ i mnoge druge, jer spisak je veoma dugačak. Ali nema osobe koja nema neku omiljenu Čolinu pesmu. Koja je vaša?

 

Malo manje poznat deo njegovog života je njegova porodica, koja se ne eksponira javno. Sa suprugom Aleksandrom, je 20 godina u braku i sa njom ima ćerke Unu i Laru, koje za sada nisu krenule tatinim stopama. 

Vrhunac njegove karijere bio je 2019. godine kada je napunio čak šest Arena iako je i to bilo malo za sve njegove fanove. Njegov glas je čaroban, a energija odgovara nekom dvadesetogodišnjaku. Ovu izjavu biste verovatno čuli od svih ljudi koji su bili na koncertu. U prilog govori i njegova izjava: „Moje glavno oružje je energija koju pokušavam da prenesem glasom i nekim ličnim izrazom. To je najvažnije, a lepih i zgodnih muškaraca sa mišićima ima koliko hoćeš“.

 

Verujem da svi sa nestrpljenjem čekamo da Čola ponovo organizuje neki koncert, na kom ćemo uživati kao i do sad što smo.

https://www.youtube.com/watch?v=abtcYIaUuHw

SREĆAN ROĐENDAN ČOLO I DA NAS JOŠ DUGO ČINITE SREĆNIM VAŠIM GLASOM!

Autor: Teodora Kijanović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *