Rubi čokolada- Egzotična čokoladna kraljica koja osvaja Srbiju

Društvo

Kao što smo mogli da vidimo Frikom je izbacio King sladoled sa ukusom  Ruby čokolade i naparavio pometnju. U svetu je sve više popularna, kod nas je novost, ali ko je proba ne može  veoma mu se dopadne.Kao što je bila situacija sa belom čokoladom, u  početku su mnogi su bili skeptični, neki je još uvek ne priznaju, ali zna se da je danas  mnogi obožavaju.

Izvor:instagram

Osim crne,mlečne,bele čokolade 2017. zvanično nam je došla i  ružičasta čokolada. Kakaovac roze boje je otkriven 2004.godine i 13 godina su sručnjaci ispitivali ovaj roze fenomen. Došli su do otkrića da se tokom obrade kakaovca pigment  ne menja i tako dobijamo ovu poosebnu vrstu poslastice.  Kompanija koja se zadužena za razvoje Ruby čokolade je Barry Calalbaut. Taj specifični kakaovac zahteva određeno podneblje i klimu. Najviše se gaji u Brazilu, Ekvadaru i Obali Slonovače.

Izvor:Pinterest

 

 

Nema veštačkih boja. Ukus joj je između mlečne čokolade i bele. Ima mnogo manje kalorija. Nije ni gorka, niE ni mnogo slatka. Svako ko je proba ima svoje jedinstveno iskustvo.  Neki kažu da je kao mešavina bobičastog voća i bele čokolade. Može se osetiti malo taj voćkasti ukus.  Sada nakon četiri godine ima je svuda po svetu i svi je obožavaju.

 

Autor:Aleksandra Lazić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *