Lažnom lekaru i njegovoj majci dodeljen pritvor od 30 dana

Društvo

Pritvor im je određen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi mogli da utiču na svedoke, precizirala je za Tanjug portparol suda Bojana Stanković.

Na ovo rešenje sudije za prethodni postupak, okrivljeni i njihovi advokati mogu da ulože žalbu krivičnom vanpretresnom veću u roku od tri dana, od prijema rešenja.

Ranije danas Knežević i njegova majka ispitani su u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, gde su se branili ćutanjem, odnosno iskoristili su zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

Knežević se tereti za krivična dela neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću i produženo krivično delo – teška dela protiv zdravlja ljudi, dok se njegovoj majci stavljaju na teret ista dela u pomaganju.

Kako se sumnja, on je neregistrovanoj ordinacaciji Dr Sauvage na Terazijama, od 2. januara prošle do 8. aprila ove godine, za novčanu naknadu bavio pružanjem medicinskih usluga bez odrovarajuće stručne spreme i licence za rad.

Izvodio je tako liposukcije, transfere masti, korekcije usana… nad pacijentima, prikrivajući od njih činjenicu da nije stručno osposobljen za pružanje ovih medicinskih usluga i izvođenje medicinskih zahvata.

Nakon toga pacijentima je izdavao medicinske izveštaje sa propisanom terapijom-lekovima bez pečata i sa lažnim brojem licence, za dogovorenu naknadu.

U tome mu je pomagala majka, koja je u neregistrovanoj ordinaciji primala pacijente i od njih uzimala novčanu naknadu, sve iako je znala da njen sin nema licencu za rad.

Knežević je svoje usluge reklamirao preko društvenih mreža, a u istu svrhu je koristio svoj instagram profil, kao i instagram naloge pojedinih javnih ličnosti.

U daljem toku istrage Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu će ispitati za sada sedam oštećenih lica, pet zdravstvenih radnika u svojstvu svedoka kao i druge svedoke, pribaviti medicinsku dokumentaciju oštećenih i naložiće veštačenje da bi se utvrdilo da li su radnjama osumnjičenih nanete teške telesne povrede oštećenim licima ili im je zdravlje teško naručeno.

U zavisnosti od odbrane osumnjičenih, Prvo osnovno javno tužilaštvo će podrediti komisijsko psihološko-psihijatrijsko veštačenje osumnjičenih, a na okolnost njihove uračunljivosti u vreme izvršenja predmetnih krivičnih dela, najavljeno je iz tužilaštva.

Takođe, nakon svih prikupljenih dokaza tužilaštvo će naložiti i posebnu proveru imovine osumnjičenih stečene bavljenjem ovim nelegalnim poslom, u cilju utvrđivanja da li se u radnjama osumnjičenih eventualno stiču svi biti elementi i krivičnog dela – pranje novca, nakon čega će ovo tužilaštvo sve prikupljene dokaze kao poseban predmet dostaviti na ocenu i dalje postupanje nadležnom tužilaštvu.

Nakon završenog dokaznog postupka, biće doneta odluka o daljem postupanju, navodi tužilaštvo.

Izvor: Nova S

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *