EUROSONG PESME UZ KOJE SMO ODRASLI

Uncategorized

Eurosong je takmičenje koje se svake godine održava, bez obzira ko je pobednik narod uvek izabere svoje favorite.Izvođači koji nađu put do srca publike.

Ukrajinska predstavnica Ruslana sa pesmom „Wild dances“ je 2004. godine napravila totalnu pometnju, kao Ukrajinka Ani Loren sa numerom „Shady Lady“ iz 2008.godine.

Sledeća predstavnica Evrovizije čije numere uvek nađu put do publike je Grčka, sa pobedničkom numerom „My number one“ koju izvodi Helena Paparizou iz 2005.godine i pesmom „My secret combination“ u izvedbi Kalomire, 2008.godine.

 

Kao Grčka, tako je i Jermenija 2008.godine  uspela podigne publiku evrovizijskom pesmom „Qele, qele“.

Eurosong 2009.godine je iznedrio nove favorite kao što su Turska sa pesmom „Dum tek tek“ i Norvešku kao pobednika sa numerom „Fairytale“.

Numere za Eurosong sa prostora Balkana uz koje smo odrasli su pesma „Brazil“ koju izvodi Bebi Dol, Zdravko Čolić sa pesmom „Gori vatra“, Tajči „Hajde da ludujemo“ i višegodišnjeg učesnika Željka Joksimovića sa numerama „Lane moje“ i „Nije ljubav stvar“.Naša pobednica 2007.godine Marija Šerifović sa dobro poznatom pesmom „Molitva“.

Autor: Marija Lilić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *