DA LI GLEDANJEM U ŠOLJU PRORIČEMO SUDBINU?

Društvo

Da li budućnost može da se vidi u šolji? Veština proricanja i čitanje iz šolje potiče još iz drevne Kine.Čitali su sudbinu iz šolje, ali ne od kafe već od čaja. U Evropi drevna tradicija dolazi još u vreme Rimljana i prilagođava se i širi celom Evropom.

Da li je samo razonoda ili iz taloga šolje stvarno može da se vidi budućnost, samo su neka od verovanja, ali da predstavlja vid zanimacije kod žena dok uživaju na kafi, da predstavlja.Iako je gledanje u kafu mnogo bilo zastupljenije kod naših predaka, ni danas nije potpuno iščezlo.

Gledanje u šolju, naizgled je lako, ali postoji niz pravila i simbola koja treba pratiti.Neki od njih su da šolju treba držati u desnoj ruci dok se pije i da kafu treba ispiti iz tri ili sedam gutljaja.Veoma je bitno da se u šolju ne gleda kada su praznici ili nedelja, dok su povoljni dani utorak ili petak. Želje se mogu zamisliti za posao, putovanje ili ljubav.Tako kažiprst predstavlja posao, srednji putovanje i domali prst ljubav.Kada se kafa popije, treba napraviti krug sa leva na desno, prevrnuti šolju i sačekati pet do deset minuta, zatim se šolja može okrenuti i iz nje čitati simboli. Postoje i strane u šolju koje označavaju različite periode, osobe ili interesovanja. Deo oko drške i leva strana šolje govori o osobi kojoj se čita, desna strana šolje opisuje ljubavnog partnera, dno šolje važi za nesrećnu oblast i ivice predviđaju sadašnjost i budućnost.

Određeni simboli govore o različitim stvarima koje mogu da se dese.Ako je šolja ispunjena jasnim figurama reč je o dinamičnoj i samouverenoj osobi.Tako postoje različiti simboli kao što su brojevi, slova, životinje i pojave koje nose određeno značenje. Broj jedan predstavlja snagu, nov početak ili neke promene, dok broj tri označava ljubomoru.Mačka u šolji govori da je osoba lakoverna i manipulisana od strane drugih, dok je pas vernost, a ptica označava glas.

Za gledanje u šolju potrebno je iskustvo, intuicija i pravilo tumačenje simbola da osoba kojoj se čita dobije pravu sliku, mada je sve to jedan vid razonode i ne treba potpuno verovati u takve stvari, već prihvati ti kao zabavu.

Autor: Marija Lilić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *