ŠTA NAM MOŽE POMOĆI DA SE OSLOBODIMO PODOČNJAKA?

Lepota i zdravlje

Da li je u pitanju nasleđena genetika ili je uzrok umor i nepsavanje, podočnjaci su neželjene pojave koje se javljaju na našem licu i sa kojim se svi borimo.Podočnjaci mogu biti uzrokovani različitim stvarima zadimljenih prostorija ili neadekvatnog čišćenja lica.Smanjenje se može poboljšati dovoljnom količinom sna, balans organizma, pravilja ishrana, smanjenje alkohola i čist vazduh i vežbanje.

Evo nekoliko efikasnih načina kako otkloniti podočnjake i poboljšati izgled lica:

1.Zaleđene kašičice

Zaležene kašičice uveče staviti u led, ostaviti da prenoći.Ujutru staviti zaleđene kašičice na željene delove tj. podočnjake, time će hladnoća i led postići da podočnjaci ispod očiju splasnu.

2.Kurkuma

Kurkumin prah pomešati sa limunovim sokom, zatim dodati kokosovo ulje i mešati dok se ne dobije gusta smesa kao pasta,zatim držati deset minuta na podočnjacima i zatm isprati lice.

3.Bademovo ulje

Još jedan od načina za uklanjanje podočnjaka, ne tako brz, ali ne i manje efikasan je bademovo ulje.Odličan hranljiv sastojak za kožu i to veoma osetljivu – ispod očiju.Ulje bogato vitamino E, koje je neophodno za zdravu kožu, naneti par kapi ispod očiju pre spavanja i to raditi redovno.

4.Kokosovo ulje

U kombinaciji sa kafom kokosovo ulje do nekoliko nedelja može da reši neželjene podočnjake ispod očiju.Dok kafa poboljšava cirkulaciju, kokosovo kao i bademovo je bogato vitamina koji povoljno utiču na oporavak kože.Pomešati  kašicicu kafe i kokosovog ulja i naneti na podočnjake.

 

 

5.Krompir

Ne tako popularan način za rešavanje podočnjaka, ali krompir je bogat vitaminima i mineralima, tako da možete iseći po  krišku krompira i svako veče nanositi na podočnjake petnaest minuta,zatim skinuti i umiti lice. Praktikovati sve dok se podočnjaci ne uklone.

6.Čaj od kamilice

Jedan od starinskih načina za uklanjanje neželjenih kolutova ispod lica.Kamilicu kao toplu oblogu koja deluje umirujuće na lice.Skuvati čaj, sačekati da se prohladi, zatim umočiti tufer i držati na očima deset minuta.

7.Krastavci

Najpoznatiji način su kolutovi krastavaca koje treba naneti na oči.Poznato je da smanjuju nadutost podočnjaka jer izvlače vodu i tečnost koja se zadržava u očima.Kolutove pre stavljanja na oči treba držati u frižideru pola sata.

Autor: Marija Lilić

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *