Predsednik Vučić na Samitu Brdo-Brioni: Evropski put najbolji za Zapadni Balkan

Politika

Predsednici Slovenije, Hrvatske I zapadnobalkanske šestorke su učestvovali na samitu Procesa Brdo-Brioni. Samit je održan danas na Brdu kod Kranja. Tim povodom predsednik Srbije je izjavio: “Pominje se kako bi trebalo da se brišu granice unutar regiona kako bismo imali slobodniji protokol ljudi, robe, kapitala i usluga to je dobro. Mnogo toga dobrog ima u zaključcima, da li smo mogli oko svega da  se dogovorimo – narovno da nismo”. I dodao da je zadovoljan što su svim  osim Prištine uspeli da se dogovore.

Evrointegracija regiona je bila jedan od tema na tom sastanku. “Postignut je i koncezus da se ceo region nalazi na evropskom putu  I da bi trebalo zajednički da radimo. Podržali smo namere, želje I pretencije drugi na Zapadnom Balkanu I za otvoranje datuma za pregove I za viznu liberalizaciju” izjavio je predsednik danas za novinare.

Osvrnuo se i na to da Srbija ne bi bila u mogućnosti da pristupi EU I da je ispunila sve uslove. EU nema trenutno mogućnosti da primi nove članove. Pri tom je rekao:” “Ali naš je posao da budemo na evropskom putu jer je to najbolje za sve nas na Zapadnom Balkanu”.

Što se  tiče dijaloga sa Prištinom Vučić je se izjasnio kako je trebalo da se nastavi, ali za to treba dobra volja I pri tom naglasio:”Ako dođete I kažete:”Mora da bude kako ja kažem I nikako drugačije!, onda to bude obično nikako”

 

Autor:Aleksandra Lazić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *