Horor filmovi zasnovani na istinitim događajima

Kultura

Da li ste znali da su najpoznati horor filmovi zasnovani na istinitim događajima?

 

Psiho – malo ko ima da nije pogledao ovo čuveno ostvarenje. Film je urađen po istinitim zločinima serijskog ubice Eda Gejna. Napet do samog kraja, ovaj horor će vas naterati da razmišljate.

The Exorcist – ili isterivanje đavola je jedan od najpoznatijih horor filmova. Priča prati život devojčice koja se razbolela, dok su doktori mislili da je reč o epi-napadima, sveštenik je pokušavao da dokaže da je stvar mnogo gora.

Teksaški masakr motornom testerom – priča zasnovana o Edu Gejnu koji je kod sebe u trenutku hapšenja imao devet maski od kože svojih žrtava. 

Slagalica strave – po mom mišljenju najveće ostavrenje 21. Veka. Radnja prati život ubice koji dozvoljava žrtvi da pobegne samo ako sklopi određeni zadatak onako kako treba. 

Amitvil – ukleta kuća je nezaobilazan motiv ako želite dobru horor priču. Priča je rađena po istinitim ubistvima Ronalda Defeoa. On je ubio celu porodicu, pravdajući se da su ga glasovi iz podruma naveli da to uradi. Verovali ili ne, ali kuća u kojoj se ubistvo dogodilo do danas nije useljena.

Zodijak – je ime serisjkog ubice koji se poigravao sa policijom. On je slao poruke, šifre i kodove, čak je insistirao da se o njemu snimi film. Do danas nije otkriveno ko je bio čuveni Zodijak.

 

Autor: Isidora Ignjatović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *