photo: instagram

Predsednik uručio Handkeu orden: „Našem narodu bolji nikada nisu bili potrebni“

Politika

Predsednik Srbije Alkesandar Vučić u nedelju 9.maja je dao Orden Karađorđeve zvezde  austrijskom piscu Peteru Handkeu. Zahvalio  mu se za sve što čini za Srbiju i poručio da je srpski narod srećan zato što u među svoje prijatelje može da ubraja i takavog pisca kao što je Handke.

 

„Našem narodu bolji nikada nisu bili potrebni.Svaki Handkeov glas zvuči gromoglasno“ poručio je Vučio. Između ostalog je rekao da kad god želi da razume probleme Srba sa Kosova da se vraća na knjige ovog pisca.

 

„Prihvatajući naš orden pisac čini veliku čast Srbiji i mnogo mu hvala na tome.“  Izjavio je predsednik.

 

Handke je rekao da nije znao da će dobiti tako važan orden. Ono što je njemu rečeno je da će se sastati sa predsednikom Srbije i sa njim popiti kafu. I zbog toga nije spremio govor. Samo je tom prilikom izjavio: „Kada pomislim na Srbiju uvek pomislim na Belog anđela iz Miloševe. Imam jednu kopiju kod kuće i kada god se setim Srbije pogledam tu kopiju koja pokazuje na prazan grob, što pokazuje da je Isus vaskrsao, da je grob prazan. To  me uvek navodi na razmišljenje i kontemplaciju. Uvek se po  lepom sećam Srbije, hvala vam na ovom ordenu“.

 

Autor:Aleksandra Lazić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *