Putopis iz Holywood-a

Društvo

 

U selu Mutanj, na planini Rudnik, jedan meštanin zvani Ivo Car, dosetio se i te 2007. godine realizovao ideju o razvoju etno-turizma. Zajedno sa svojim prijateljima napravio je natpis “Srpski Holywood“ koji se vidi sa Ibarske magistrale.

photo:Isidora Ignjatović

Kada dođete u srce Rudnika, put do natpisa je ukrašen junacima iz crtanog filma “Čarobnjaka iz Oza“, a pored dečije zanimacijemožete videti i “Čkaljin Vajat“ koliba koja je namenjena posetiocima za odmor. Ono što je upečatljivo je pogled koji se pruža na Rudnik, priroda koja je procvetala daleko od čovekove ruke. Ovde se nalati i najveća ljuljaška u Srbiji, koja je visoka 5 m, a široka 4m. Osećaj je fantastičan i definistivno sam ubeđena da je pravljena za nas odrasle, kako bi se bar na trenutak vratili u detinjstvo. 

 

Odavde se šumadijska priroda vidi kao na dlanu. Od 2011. godine planina okupi hiljade mladih ljudi koji su ljubitelji filma. Reč je o mladim, talentovanim ljudima koji jednom godišnje predstavljaju svoj amaterski film, dok publika uživa na prostranstvima Rudnika. 

Za sve nas koji volimo prirodu, film, svež vazduh i dobru fotografiju, “Srpski Holywood“ je idelano mesto.  

 

photo:Isidora Ignjatović

Autor: Isidora Ignjatović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *