Gde su danas I šta rade neke od poznatih glumica koje smo pratili na malim ekranima svakodnevno

Društvo

Devedesetih godina latino-američke serije, sapunice osvojile se Balkan I nema ko ih nije gledao. O lepoti  glumica koje su bile protagonisti, naširoko se pisalo I pričalo, a neke od njih su se zauvek povukle iz javnog života, dok druge imaju karijeru na zavidnom nivou. Tada devedesetih, produkcija Televisa prikazavila je njihov sadržaj na prostorima Balkana. Telenovela je specijalizovana forma televizijske serije, koja potiče iz Latinske Amerike. Postale su popularne osamdesetih godina, 20-og veka. Posebno su bile popularne u Istočnoj Evropi, Balkanu, Severnoj Africi, Kini i Americi.

Odakle potiču telenovele

Potiču sa predrevolucionarne Kube, još pre početka radio ere. Tamo su radnice u fabrikama cigara tokom posla slušale čitanje romana. Nastavci su se nizali od jednog radnog dana do sledećeg. Romane je radnicama čitala nadzornica. Ta tradicija se i danas neguje. Na Kubi je 1930. prvi put jedan roman prerađen u radionovelu i emitovan na istom. Telenovele su iz Južne Amerike stigle prvo u Španiju, Portugaliju i Italiju, onda u države bivšeg Sovjetskog Saveza, republike bivše Jugoslavije, Severnu Afriku, pa do daleke Kine

Rubi ( 2004 )

photo: wikipedia

Iako se Barbara ostvarila I u drugim projektima,veliku popularnosti I prepoznatljivost stekla je glumeći Rubi. Fatalna zavodnica u istoimenoj telenoveli. Barbara I danas izgleda savršeno. Nakon snimanja serije, suočila se sa teškom bolešću, izašla je kao pobednik. Danas radio ono što najviše voli, glumi. Njen dvadesetogodišnji sin, postao je otac, tako da uživa I u ulozi bake, trenucima provedenim sa svojom unukom.

Floresita ( 2005)

photo:  youtube screenshot

Kamila Sodi glumila je smernu I iskrenu devojku ,koja je prodavala cveće kako bi prehranila svoju porodicu. I danas se bavi glumom, ali I modelingom. Uspešna je I u svetu muzike, a dizajnira I nakit. Bila je udata za kolegu Dijega Luna, sa kojim ima dvoje dece. Kamila je inače sestričina poznate meksičke pevačice I glumice Talije.

Trijumf ljubavi ( 2010) 

Mladu manekenku Mariju, koja je protagonist u ovoj seriji glumi Maite Peroni. Meksička glumica I pevačica, koja je popularnost stekla kao glumica u telenoveli  Rebelde  I član muzičke grupe RBD. Nakon toga su usledelile nekoliko serija, snimljene u saradnji sa produkcijskom kućom Televisa. Maite se danas bavi glumom I pevanjem. U seriji Dark Desire koja se prikazuje na Netfliksu, Maite je izašla, kako ona navodi iz svoje zone komfora I napravila nešto drugačije u svojoj gumačkoj karijeri, pri čemu je istakla da joj je velik čast što je deo Netfliksa. U seriji Dark Desire, daleko je od nevine devojke, već samouverena zavodnica.

Kasandra ( 1992 )

U Srbiji premijerno prikazivana 1997.godine na Trećem kanalu Radio-televizije Srbije. Dostigla je neverovatnu popularnost.  Koraima I danas izgleda lepo I negovano, nije se mnogo promenila u odnosu na periodu kada je glumila Kasandru, što je bilo pre više od dve decenije. Koraima živi u Venecueli, gde je udata za kolegu Nikolasa Montera, sa kojim ima jedno dete. Posvetila se više snimanju filmova, nego serija pa njena dela više ne stižu na naše tržište.

photo: wikipedia

Esmeralda ( 1997 )

Letisiji Kalderon u privatnom životu nije teklo sve tako mirno. Prošla je kroz mučno odvikavanje od droge, a u jednom intervjuu je priznala da je na vrhuncu karijere bila navučena na kokain. Iz pakla narkomanije je uspela da se izvuče kada joj je najbolja prijateljica umrla na rukama od predoziranja. Danas je veoma popularna u Meksiku I uglavnom igra u televizijskim serijama koje su joj I donele slavu.

photo: wikipedia

Autor: Marija Jovičić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *