Šta su političari završili?

Politika

Obrozovanje političara je uvek zanimljivo javnosti bilo da su oni u opoziiciji ili na poziciji. Pogotovu kada jedan političar preuzme neku funkciju bude polemika koliko je on spreman da preuzme to određeno ministarsko mesto. Uvek se nekako dođe do toga ko je kupio diplomu, a ko nije.Na našoj političkoj sceni ima popriličan broj obrazovanih ljudi kome se ne može osporiti diploma, niti stručnost. Osvrnućemo se na obrazovanje pojedinih poilitičara kako onih u opoziiciji tako i na vlasti, one mlade poliičare koje  su se istakli kao odlični studenti i među najboljiim učenicima.

 

Aleksandar Vučić (1970.)

Predsednik Srbije i SNS je završio Osnovnu školu „Branko Radičević“ u Novom Beogradu, zatim Zemunsku gimnaziju 1988.Srednju školu usmerenog obrazovanja, smer:“ Kultura i javno informisanje. Diplomirao je na Pravnom fakultetu 1994. kao jedan od najboljih studenata u generaciji.

photo :Pinterest

 

 

Ivica Dačić (1966.)

Predsednik SPS i predsednik Narodne Skupštine Republike Srbije je završio osnovnu školu u Žitorađi. Gimnaziju „Stevan Sremac“ u Nišu. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu 1989.godine. I to prosečnom ocenom 10.

photo: Pinterest

 

Sanda Rašković Ivić (1956.)

Potpredsednica Narodne stranke je osnovnu školu kao i gimnaziju završila u Šibeniku. Diplomirala je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u  Zagrebu 1980.godine. Specijalistički ispit iz psihijatrije je položila 1986.godine. Postdiplomske studije iz psihoterapije 1989. Doktorirala je na Medicinskom fakultetu u Beogradu 1993.godine.

photo :Pinterest

 

Ana Brnabić (1975.)

Premijerka je  završila Petu beogradsku gimnaziju 1994.godine. Na univirzitetu uNorthwood u Mičigenu je završila  studije poslovne administracije 1998.godine.  Nakon toga i dobila  i diplomu iz marketinga sa Hull univerziteta u Engleskoj.

photo:Pinterest

 

Maja Gojković (1963.)

Potpredsednica Vlade i ministarka kultere i informisanja je završila Osnovnu školu „Branko Radičević“ i gimnaziju  „jovan Jovanović Zmaj“. Završila je pravni fakultet na Univirzitetu u Novom Sadu  1987.godine. Pravosudni ispit je položila 1989.godine.

photo:Pinterest

 

Dragan Đilas (1967.)

Predsednik Stanke slobode I pravde je završio osnovnu školu u Beogradu. Zatim i Devetu beogradsku gimnaziju. Završio je Mašinski fakultet Univirziteta u Beogradu, smer vazduhoplostvo.

photo:Pinterest

Vuk Jeremić (1975.)

Predsednik Narodne stranke je završio Devetu beogradsku univirzitetu. Diplomirao je teorijsku i ekspirementalnu fiziiku na Kembridzu 1998.godine. Pet godina kasnije dobija diplomu na Harvardu. Smer državna administracija i državni razvoj.

photo:Pinterest

Aleksandar Šešelj (1993.)

Poznato je da je upisao pravni fakultet na Univerzitetu u Beogradu. Dok je bio narodni poslanik vodio se kao student.

 

photo:Pinterest

Marinika Tepić (1974.)

Potpredsednica Stranke slobode i pravde je završila engleski i rimunski jezik i književnost na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu 1995.godine. Poznato je da ima i završenu osnovnu muzičku školu „Jovan Pandur“ u Pančevu. Odsek klavir.

photo:Pinterest

Pavle Grbović (1993.)

Predsednik Pokreta slobodnih građana je završio osnovnu i srednju školu u Beogradu. Diplomirao je na pravnom fakultetu Univirzitewta u Beogradu 2016.godine kao jedan od najboljih studenata. Na tom fakultetu je i magistrirao.

photo:Pinterest

Luka Kebura (1994.)

Aktivni član SNS. Diplimnirao je politikologiju na Fakultetetu političkih nauka u Beogradu kao jdan od najboljih studenata. Kao njegovo obrazovanje se navodi politikolog i master menadzeera bezbednosti.  Bio je stipednista m inistarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja,  kao i   ministarstva omladine i sporta.

photo: Pinterest

Milica Đurđević- Stamenkovski (1990.)

Članica predsedništva političke partije Srpski sabor Zavetnici. U njenoj biografiji piše da je diplomirani politikolog.

Izvor:Pinterest

 

Autor:Aleksandra Lazić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *