Sve što treba da znate o Festu, Exitu, Nišvillu, vam predstavljamo

Društvo

1.Međunarodni filsmi festival-FEST

Počela je prodaja karata za 49. Međunarodni filmski festival – FEST. Održavaće se od 7. Do 16.maja. Biće u salama  Sava Centra, Kombank dvorane, Doma omladine i Sinepleks galerije , izjavili su organizatori. Ulaznice su u prodaji na bloagajnama dvorana.  Onlajn se mogu nabaviti karte za projekcije u Sava centra, Kombank dvorani i Domu omladine i to preko sajra www.tickets.rs. Između ostalog i na svim ostalim Ticket Vision prodajnim mestima.

Slagan ovogodišnjeg festivala je „Povratak u budućnost“. Više od 70 filmova svetske i domaće produkcije imaće premijeru na ovom festivalu. Podela će biti na sedam programskih celina:Glavni takmičarski program, Gala,Festovih 50, FEST fokus, FEST 49, Glavni program van konkurencije i Intro FEST. Organizaor je Centar beogradskiog festivala. Pokrovitelj je Grad Beograda. Tu je i podrška  Ministarstvo kulture i informisanja. Svi posetioći će imati obavezu da poštuju epidemiološke mere.Preporuke su: „Veliko iskopavanje“ koji će imati  tri projekcije 7.maja u Sava Centru u 19h i cena ulaznice je 500 dinara, i 8.maja  u Sava centru 11h a ulaznica košta 350 din, Slalom koja će imati tri projekcije: 11.maja u 16:30h u Domu omlone Beograda, a cena je 400 dinara,12. Maja na istom mestu samo u 9h i cena ulaznice je 250 dinara i 15.maja  u Kombank dvorani , sala 1 u 16:30h i cena karte je 400 dinara.

2.EXIT

Exit festival će se održati od 8. Do 11.jula na Petrovogradskog tvrđavi. Biće velika proslova 20.godišnjica ovog festivala.  Ova vest je ljubitelje festivala je veoma obradovala . To je dalo ljudima  nadu da će uz vakcinaciju i naravno poštovanje mera moći da se vidi kraj  pandemiji. I na neki način povratku starom životu. Imena koja su potvrdila dolazak su :Davit Guetta, Honey Dijon, Nina Kraviz , Sheck Wes, Boris Brejcha, Paul Kalkbrenner, Four Tet Solomun, Dj Snake kao i  mnogo drugi.

Što se tiče žanrova očukuje se veliki izbor  žanrova  kako i muzičara. Velike svetske zvezde kao i muzičari iz  regiona. Kao i nove muzičke nade. Exit je lansirao omiljenu prodajnu akciju „Kupi 4, zgrabi 5“. Na ćetiri kupljene ulaznice peta će se dobiti besplatno. Naravno to će biti dostpno dok ne isteknu zalihe.  Sve mere koje se moraju poštovati i  pravila tokom festivala biće na njihovom zvaničnom sajtu.  Jedno je sigurno sve epidemiološke mere se moraju poštovati. Ono što se trenutno može kupiti od ulaznica jeste kontigent ulaznica po promo ceni od 6900 dinara. I tako se uštedi 40 % upoređenju na konačnu cenu.Ulaznice se mogu kupiti naravno na zvaničnom sajtu kao i putem prodajne  mreže Gigs Tix. Sve ulaznice koje su kupljene 2020. Važiće i za ovu godinu.

Exit je festival koji okplja veliki broj ljudi. Od jednog skromnog festivala koji je imao mali broj izvođača do toga da je posle toliko godina  dostigao i do 600 izvođača. Jedan od najvećih i najposećenih muzičkih festivala  jugoistočne Evrope. Postao je simbol Srbije, dobrogg druženja, provoda i uživanja. Počelo je 2000. Godine kada su organizatori imali želju da prikažu na drugačiji način život  mladih ljudi u Srbiji. Prvi Exit je bi kamp sa malom binom i pre svega su bili nastupi  domaćih muzičara. Imali su i di-dzej pult koji  se nalazio na obali Dunava.

3.Nišville

 

Nišvil će se održavati u dva formata. U avgustu će  to biti onlajn. U septembru to će zavisiti od epidemiološke situacije. Traje od 12. do 15. Avgusta i biće izvedeno više od 30 programa. To uljučuje i pozorišne predstave, filmske projekcije,likovne perfomanse. U to spada i 20 koncerata glavnog i pratećeg programa festivala.Sve ove programe neće  imati prisutvo publike ,ali se može pratiti preko internet na njihvom oficiljnom sajtu.

Najposećeniji dzez festival Jugoistočne Evrope. Osnovan je 1995.godine i poznat je po tome što ne odustaje od odbrane evropskih vrednosti. Neguje i čuva prefinjen ukus svakog pojedinca. Dzez nije komercijalan i nije za „muzičko nepce“ svakog čoveka. U Gardijanu 2016. Je uvrstan jedan od 10 najboljkih Dzez festivala u Evropi.  Festival se održava 27 godina i od tada je  bilo 10 00 izvođača. Uvek imaju 10 različitih programa.

Autor:Aleksandra Lazić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *