Kako ćemo proslaviti Uskršnje i prvomajske praznike? Evo šta je Krizni štab doneo od novih mera

Društvo

Znajući kako smo proslavili praznike prošle godine, isčekivali smo današnji sastanak da čujemo da li ćemo u krugu porodice i prijatelja proslaviti jedan od najsrećnijih hrišćanskih praznika, kao i državni praznik, Prvi maj. 

Branimir Tiodorović je danas izjavio da se ne može očekivati potpuno popuštanje mera. Shodno trenutnoj epidemiološkoj situaciji i padu broja novozaraženih, možemo očekivati promene posle 8. maja. Posle toga bi trebalo da se dopusti boravak u zatvorenom delu kafića i restorana, ali sa 50% kapaciteta.

Tiodorović je takođe pozvao da se poštuju mere za praznike i apeluje na vakcinaciju.

Priseća se scenaria koji je bio na praznik Sretenje i savetuje ljude da ne prave iste greške, da nam se ne bi scenario ponovio.

Ističe i da je trenutna situacija mnogo bolja i da ima više otpuštenih pacijenata nego primljenih u bolnicama.

 

Saopšteno je da će se punktovi za vakcinisanje nalaziti u tržnim centrima, kao pilot projekat.

Angažman na dogovaranju bilateralnih sporazuma sa drugim zemljama o međunarodnom priznanju digitalnih sertifikata o imunizaciji. 

 

Bitnih mera za predstojeće praznike nema, do popuštanja još uvek nije došlo. S obzirom na prethodnu godinu zadovoljni smo time što možemo proslaviti praznike u krugu bliskih ljudi, a ne pod zabranom kretanja, policijskim časom.

Uživajte sa vašim najbližima, u miru i blagostanju.

Autor: Teodora Kijanović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *