Palmin „kolektivni imunitet“ ili 393 žene „protiv“ Marinike Tepić

Uncategorized

Priča koja  je uzdrmala celu Srbiju se razvija i poprilično se talasa. Marinika Tepić je pokrenula priču o prostituaciji i podvođenje maloletnica u Jagodini . Velika optužba svi su slažu. Navodno svi su  o tome znali ali su morali da ćute. Prvo  u „ Utisku nedelje“ Tepić govori o davanju brojeva i zapošljavanju žena u Javnom sektoru u Jadodini. Zatim prilaže video sa svedokom koji sve otkriva. Otvara se  priča ali kreće u  pogrešnom smeru. Tema se politizuje i kreće se u drugom pravcu. Uključuju se i druge osobe sa svojim saznanjima. Da li će od sumnje  u  krivično delo doći do potpune nevinosti? Ko je zločinac a ko žrtva? Fabrikovana afera ili jedno veliko otkriće zloupotrebe položaja? Teška pitanja a još teže da li će doći do ispravnih odgovora.

Tepić tvrdi da je Jagodina privatni grad Dragana Palmovića Palme a da je reputacija dobrog domaćima maska  koja služi da pokrije kršenje zakona. Zaštićeni svedok  iznosi jako potresne i teške tvrdnje. Još je teže zato što su maloletnice navodno podvođene. Detaljno opisuje kako je su izgledale navodne žurke i kako su dovođenje devojke i sa kojom namerom. Priča dolazi u medije jedni tvrde da je previše ,drugi da su samo određene novine imale hrabrosti da pišu o tome. Marković odlazi u Više tužilastvo u Jagodini I daje iskaz povodom optužbi koje je na njegov račun  izrekla Marinika Tepić. Pokazuje „pravo lice“ svedoka. Ako se plaši da svedoči kako se nije plašio da bude na ulici na protestima i upada u zgradu Rts-a. Otkriveno je da je Đilasov čovek tj član SSP. Postavljase pitanje koliko je to važno ako je rekao istinu i čemu postavljenje svedoka na mestu krivca?  O svedoku se iznosti sve ono loše što se može naći  i degradira se njegova ličnost. Koliko je to zaista potrebno?

 

Ono što posebno jedan deo javnosti naznačava koliko se Marković obraća Đilasu iako je celu priču pokrenula Marinika. Na televiziji Hepi glavni argumenti da je nevin bili su „Đilas milijarder“ koji za razliku  od njega koga porodičnog čoveka koga podržava cela Jagodina Đilasa „ Podržavaju mafijaši“. Sve je to počelo kada je postavio pitanje kako je moguće da je ukrao tolike milione. Tepić  pravi aferu da bi skrenula pažnju sa  lopovluka svog šefa. Naglašava da se ne može verovati čoveku koji je „Tukao tasta i ženu pred decom“. U tom jutarnjem programu se potencira da je Palma žrtva fabrikovane afere. Marković tvrdi da to ne može ostati na tome. Neko mora u zatvor  ili on ili Marinika.

 

Žene Jogodine su uz predsednika opštine i tužice Mariniku tj 393. žene. Biljana Lukić za N1 kaže: “Prijava 393 žene veći dokaz porobljene države od svega što kaže Tepić“. Kako je moguće da je toliko žena se tako malo vremena  okupilo  i našlo advokate i napisalo prijavu? Tepić donosi zaključak da za to mora pasti vlada a Marković u jutarnjem program govori da je to besmisleno zato što SNS ima većinu bez nje i on nije ministar. Postavlja se pitanje zašto nije ranije prijavila  ako je bila upoznata sa celom situacijom. Dragoljub Draža Petrović komentariše da nije mogla mogla ranije dok nije našla svedoka i određene dokaze. Postoji 7 potecijalnih svedoka ali da li će zaista svedočiti. Palma tvrdi da pravih svedoka nema zato što nema tih oštćenih žena. Tepić zahteva da se svedoci zaštite. Baš zbog toga Igor Jurić niti potvrđuje niti demantuije da je Dragan Marković moćni pedofil. Roditelji su u strahu.Kritiuje se što je uopšte sa tom informacijom došao u javnost ako ne otkriva ime pedofila. Jedni isntistiraju da potvrdi da li je to on a drugi tazumeju zašto ne može. Njima je dovoljno što nije demantovao.

 

Ko je sve bio na tim sumljivim žurkama. Mnogo je tu bilo ali svi demantuju. Pominju se dosta imena. Jedno od tih Ivica Dačić. Na televiziji „Hepi“ on tvrdi da sve to nema veze sa istinom. Objašnjava  kako je zaista bilo  i  da tako nešto zaista ne može  ni postojati. On je otac ćerke i nikada ne bi mogao uradimti nešto tako stašno jednoj devojčici. Demantuje da je pokušao da „opere“  tako što je rekao da je samo posećivao muzeje i govori kako jeste doalzio na otvoranje fabrika koje je njegov koaliconi partner kao gradonačelnik dosta otvorao.Priključuje se i Sanda Rašković Ivić i tvrdu da je Palma u pristvu Dačića podvodio devojke konzulu Srbije što Marković to demantuje u jutarnjem programu televizije „Hepi“. Što vrene prolazi to se potencijalne žrtve se sve više udaljavaju a politika i politiziranje se sve više probližava.Đorđe Milićevilć ,šef poslačničke grupe SPS-a izjavljuje za novine „Danas“: „Dragan Marković nikada nije bežao od državnih organa“. Kvazi političari pakuuj aferu ali je narod uz njega. I poslanik dolazi do suštine da je Đilasu potrebno skretanje sa  njegovih malverzacija.

 

Gde će sve to stići i da li će biti slučaja? Da li će se svedoci zaštiti i dobiti uslove  da svedoče? Koliko je Jagodina uz predsednika opštine što je dobar  domaćin i  čovek a koliko što se plaši? Da li će Marković biti „ bačen niz vodu“ ili će biti spasen od kolacionih partnera? Da li je ogrožena čast nevinog čoveka ili konačno se otkrivo lice jednog moćnika?Kada će medije da se bave informisanjem a tužilištvo da tuži? Zašto je potrebno da sve bude politizovano od strane medija  Kada će  narod ponovo poverovati nadležnim organima  pa samim  tim i ceo sistem vraćati u normalu i neće biti potrebno da se ovakve teme prvo pokreću u medijima a ne tamo  gde im je mesto. I što je najvažnije kakvi smo mi kao društvo ako je sve ovo istina i ako se  o ovom toliko dugo ćutalo? Koliko je strah zaista opravdanje?

 

Autor:Aleksandra Lazić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *