Tik-tok izazovi da li su nam deca bezbedna?

Društvo

Društvene mreže su alat koji nam pomaže u svakodnevnom životu, ali nekada mogu da se zloupotrebe i okrenu protiv nas. Zato, morate imati u vidu da su deca izložena velikim “trendovima“ koji mogu poći po zlu. Javnost je ostala zgrožena kada su internet preplavili snimci bizarnih izazova sa Tik-toka. 

Roditelji, predstavljamo vam nekoliko izazova.

 

Izbeljivač za oči

Da li ste znali za ovaj izazov? Julia Goolia uspšno je predstavila izazov u kom možete da promenite boju očiju koristeći sredstvo za dezinfekciju ruku, izbeljivač, kremu za depilaciju i sve to stavite na oko, koje će navodno promeniti boju vaših očiju. Bizarno, slažem se sa vama, a da li ste znali da vaša deca to gledaju?

   Foto: privatna arhiva 

 

Korona izazov?

Od kad je svet pogodila pandemija, pojavili su se bizarni snimci i izazovi na Tik-toku. Momak na fotografiji priključio se izazovu u kom mora da poliže obruč wc šolje. Umesto lajkova dobio je koronu. 

 Foto: privatna arhiva

 

Popuni usne izazov

Na Tik-toku moguće je videti mnoge savete za negu lica i tela. Sve te informacije mogu vam pružiti verifikovani nalozi do koji maloletnici mogu doći u svakom trenutku. Ovaj izazov naglašava da je do punih usana mogće doći uz pomoć lepka. Tačkicu lepka staviti iznad gornje usne pa usnu zavrnuti i ostaviti da se stegne. Mnoga deca su se javila u bolnice sa opekotinama, svrabom i crvenilom oko usana.

 Foto: privatna arhiva

Moguće je da decu držite pod kontrolom, da ih savetujete i primetite problem koji se javlja kod njih. Potrebno je da na neki diskretan način deci skrenete misli i da ih uputite u posledice koje se mogu javiti ukoliko nešto pođe po zlu. 

 

Autor: Isidora Ignjatović

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *