Šta se promenilo i koje mere su donete na upravo održanoj sednici Kriznog štaba?

Društvo

Završena je još jedna sednica Kriznog staba. Nisu donete nikakve drastične mere. Doktor Predrag Kon je izneo, za medije, šta je bila tema sastanka i kakve odluke su doneli. Takođe je naglasio da smo izašli iz vanredne situacije i da smo trenutno u nepovoljnoj. Veliki je broj pacijenata na intenzivnoj nezi, ali vidi se pomak i napredak. 

 

Za početak je saopštio vest koja će neke obradovati, a neke možda rastužiti, a to je da se đaci konačno vraćaju u klupe 19. aprila. Stariji đaci i srednjoškolci će nastaviti druženje uživo, a ne više online. 

Ugostiteljski objekti će raditi po već donetim pravilima. Nije moguće boraviti u zatvorenom delu kafića, već se usluga može dobiti samo u baštama kafića i restorana. 

Doktor Kon je istakao i da će cene PCR testiranja biti ista za naše građane i za strance. Njihova misao je bila da time daju podršku turizmu.

Tema ovog sastanka je bila i organizacija Beogradskog maratona i Krizni štab je dao „zeleno svetlo“ za to. Za sada je organizacija moguća, a za dalju realizaciju ćemo videti shodno situaciji koja tada bude bila.

Na pitanje u vezi sa Uskrsom, Kon je rekao da o tome još nisu razmatrali, ali da on smatra da neće biti ništa drastično. Pretpostavlja, da će biti samo preporuka, da se ne okuplja veliki broj ljudi.

 

Ostale mere ostaju nepromenjene. Radno vreme ugostiteljskih objekata i tržnih centara je i dalje do 22 časa.

Autor: Teodora Kijanović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *