PORAZ DINAMA U ŠPANIJI NAJVIŠE DONEO SRBIJI!

Sport

Uprkos porazu u Zagrebu od 1:0, Dinamo je otišao u Viljareal da napravi novo čudo,ali čudo je ipak izostalo i “Žuta podmornica“ je pobedom od 2:1 izbacila “modre“.  

U 36. minutu Alkaser dovodi Viljareal do prednosti od 1:0, milimetri su odlučivali da li je Samjuel Čukvuze bio u liniji sa Joškom Gvardiolom, međutim odluka o ofsajdu je poništena.

Đerero Morena u 43. minutu pogađa njegov 25. gol ove sezone, šesti u Ligi Evrope. 

Veliki rizik bio je kada je Danac Lauritsen umalo postigao autogol, nakon što je Albiol pokrenuo akciju sa svoje polovine i pokušao da asistira Alkaseru. 

Gosti su bili uporni u drugom delu meča i uspeli su to da iskoriste i da dođu do utešnog gola, strelac je bio Mislav Oršić, koji je dva puta u prvom poluvremenu zapretio Ruljiju. 

Nedovoljno ipak da bi klub iz Zagreba izbegao osmi poraz na isto toliko gostovanja u Španiji, tako nisu osvojili ni jedan bod za klupski koeficijent.

Najveći dobitinici, pored igrača Viljareala su Srpski klubovi, trenutno Srbija je na 16. mestu, jednom ispod željenog  15. mesta, koje donosi dva mesta u kvalifikacijama za Ligu Šampiona i učesnika u Ligi Evrope.  

Mečevi polufinala igraju se 29. aprila i 6. maja. 

 

Autor: Andrijana Projović

  

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *