Zbog čega se danas pravi više pica burek i burek sa kremom ako se zna da je samo jedan burek?

Recepti

Za burek kažu pekari da je najzdraviji prizvod u pekari. Ne dodaju se ni kvasac ni aditivi. Za jedan preukusan burek su potrebna samo tri sastojksa brašno, voda i so.   Dok je u Bosni jedino pravi burek onaj koji je punjen nadevom od mesa, u Srbiji  su bili i tradicionalni i sa sirom, zeljom. Jako su popularni i prazni bureci kao i sa šampinjinima u vreme posta.

Izvor:pinterest

U poslednjih nekoliko godina ukusi su se proširil i tako među najprodavanjim burecima našli oni sa pica nadevom i sa kremom i plazmom.  Kupci kada dođu u pekaru i dobiju tu ponudu prvo budu začuđeni. Pogotovu kada čuje da burek može biti i u statkoj verziji.  Ali kada probaju uvek se vraćaju. Neke pekare prodaju i do 15 tepsija dnevnik tog bureka. Dok je u početku bio popularan među mlađom populacijom danas sve češće dolaze i starije osobe. Kaže da im ukus jako liči na palačinke. Jedna po jedna pekara preuzima taj trend. I grad po grad preuzima to „čudo“ od bureka.  Za sve ljubitelje palačinaka nema razloga da ne probate.

 

Sa druge strane oni koje vole picu su se oduševili  burekom sa picaa nadevom.  Taj nadev se sastojci od šunke, kačkavalja i šampinjona a negde  i bez šampinjona. Isto na početku ovo je bilo čudno i samo su kupovali mlađi ljudi.  Kasnije kreće da bude jako popularno i pšte među ljubiteljima kačkavalja. Tako da u tim pekarama on je najprodavaniji. Opet volite ukus pice volećete ukus i ovog bureka. Topli i fini kaačkavalj, lepa šunka i ukusni šampinjoni.  Oni koji cene spoj tih sastajaka znaće šta želim da kažem.

photo: pinterest

I dok neki je samo to kvarenje pravog bureka i nije im jasno zašto je to potrebno. Sama pomisao na to ih odbija drugi su  veliki fanovi ovih bureka. Zašto je to tako kada je to samo jedan burek? Mislim da je došlo vreme kada ljudi žele da probaju sve što je novo  i da su malo zasićeni starih ukusa. Koliko god poštuju tradicionalno sve što je drugačije postane veoma pripramljivo.

Burek je burek ali to ništa neće promeniti ako probate ove nove ukuse. Po tome da li više volite slano ili slatko izaberite koja ćete od ova dva ukusa. A možete i oba. Uživajte.

 

Autor:Aleksandra Lazić

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *