URADI SAM PRIRODNE- MASKE ZA LICE

Lepota i zdravlje

Koliko ste samo novca dali na gomilu preparata za kožu koji vam zapravo nisu doneli nikakve rezultate? Još gore od nikakvih rezultata, su preparati koji su dodatno upropastili vaše lice. Zaboravite na skupe kreme i maske za lice! Najbolja nega je prirodna nega.

Predlažemo vam neke maske za lice koje sami možete da napravite kod kuće. Za neke od predloženih maski nije ni potrebno da idete do prodavnice. Mnogi potrebni sastojci se već nalaze u vašem frižideru. Zato ne čekajte više ni sekundu! Pročitajte neke od predloga, napravite svoju masku, osvežite vaše lice I očekujte najbolje rezultate.

  1. MASKA OD PARADAJZA I SODE BIKARBONE

Ova maska ima višestruke benefite po vašu kožu lica. Ona obiluje vitaminima- vitamin B9 utiče povoljno na probleme sa bubuljicama, vitamin A je odličan za problem sa suvom kožom, itamin K umanjuje hiperpigmentaciju, što je naročito važno u periodu kada se prekomerno izlažemo suncu, cink doprinosi obnavljanju ćelija kože. Potom, ova maska takođe hidrira vaše lice, utiče na to da koža bude mekša i zaglađenija. Sve što je potrebno je da isečete jedan paradajz, da ga dobro izgnječite i da ga pomešate sa dve supene kašike sode bikarbone. Ovu mešavinu nanesite na očišćeno lice I ostavite da deluje 10 minuta. Potom se umijte mlakom vodom kako bi oprali ostatke maske.

  1. MASKA OD MEDA I LIMUNA

Kako biste postigli efekat čiste i glatke kože, pomešaje dve kafene kašike meda sa kafenom kašikom soka od limuna. Med poseduje mnoga blagotvorna svojstva, dok limun ima osobine osveživača i pomaže u tome da koža deluje svetlije i odmornije. Pored maske za lice, u limunov sok možete da ubacite i nokte kako bi im se vratila prirodna boja, koja se gubi usled pušenja ili čestog nanošenja laka za nokte.

  1. MASKA OD BELANCA I LIMUNOVOG SOKA

Jedan od najbržih načina da očistite pore jeste kombinacija jednog belanceta sa kašikom limunovog soka. Belance predstavlja jednu od najzahvalnijih namirnica koje mogu da se koriste za negu kose i kože. Pre nanošenja, dobro izmešajte belance i sok, dok se ne napravi pena, koju ćete potom naneti na lice. Kada se maska dovoljno učvrsne, do tačke da ne možete više da menjate izraz lica, vreme je da masku temeljno isperete mlakom vodom. Nećete verovati koliko će vam koža biti čitija i mekša već nakon prvog tretmana.

  1. MASKA OD BANANE

Ukoliko se mučite sa neizjednačenim tenom, bubuljicama i flekama na licu, maska od banane je ono što vam je potrebno. Banane odlično neguju vašu kožu. Maska od banane se pravi tako što je potrebno da izgnječite jednu bananu i da u tu smesu dodate kašičicu soda bikarbone. Smesu nanesite na lice i isperite mlakom vodom nakon 15 minuta.

  1. MASKA OD AVOKADA I MASLINOVOG ULJA

Zbog hidratantnih svojstava, avokado je jedan od najboljih sastojaka maske za lice. Maska od avokada se pravi tako što je potrebno da izgnječite polovinu avokada i da u tu smesu dodate kašiku maslinovog ulja. Mešajte dok ne nastane glatka smesa koju ćete potom naneti na lice. Držite 15 minuta. Zahvaljujući zdravim masnoćama koje se nalaze u avokadu i u maslinovom ulju, redovno nanočenje ove maske će učiniti vašu kožu glatkom i zdravijom.

 

Nadamo se da vas je neki od ovih predloga zaintrigirao. Verujte, sa prirodom nikada ne možete da pogrešite i nije ni čudo zašto svi želimo da kupimo što prirodnije proizvode. Za ove magične maske je potrebno vrlo malo vremena, a rezultati su vidljivi nakon prvog stavljanja. Zato odvojite par minuta, napravite masku, uživajte i pustite da prirorada priroda odradi svoje!

Autor: Emilija Janjić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *