ZAVRŠENA JOŠ JEDNA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA

Društvo

Još jedna sednica Kriznog štaba je iza nas. Ni malo lak zadatak nije bio pred njima. Da li popustiti mere ili još malo sačekati? Broj zaraženih je i dalje veliki. Ali nas rasterećenje polako očekuje.

 

Krizni štab je odlučio da u šoping možemo krenuti, ali i da se đaci mogu vratiti u školske klupe.

Doktor Tiodorović je član kriznog štaba koji je stao ispred medija i preneo o čemu su pričali na sastanku. Ističe da je situacija i dalje vanredna i da se treba čuvati i poštovati epidemiološke mere. Naglasio je da su bolnice i dalje pune, ali i da je primećen pad broja zaraženih. 

Ako se ovaj trend nastavi trebalo bi očekivati popuštanje mera.

Za sada ugostiteljski objekti koji nemaju bašte ostaju zatvoreni. Novina je da bi od ponedeljka trebalo da se otvore tržni centri, a đaci da se vrate u školske klupe 19. aprila, ako sve bude u redu. Rad tržnih centara bi trebalo da bude do 22 časa, kao što je slučaj i sa ugostiteljskim objektima. U tržnim centrima takođe rade samo bašte, dok u zatvorenom neće biti moguće sedeti.

 

„Mi smo možda i najbolji u Evropi po broju vakcina koje nudimo i po odzivu stanovnika. Ali ne zavisi to samo od nas, već i od isporuka.“ ističe Tiodorović i kaže da očekuje uskoro sticanje kolektivnog imuniteta. Takođe je pozvao na vakcinaciju sve građane, na nošenje maske i na drženje distance. 

Autor: Teodora Kijanović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *