Najpopularnije cveće na instagramu

Društvo

Kako se sezone menjaju tako se i cveće na slikama menja, međutim ovo cveće je u proteklih mesec dana dominiralo na društvenim mrežama. Jednstavna sklop zelene stabljike sa nekoliko latica na vrhu ponekad opuštenih jer je cvet procvetao, ponekad još u pupoljku. Različitih boja nekad samo jednobojne, a ponekad u dve boje koje se po laticama lagano prelivaju. Ako do sad niste shvatili koje je to cveće evo odgovora, lale ili tulipani.

Ovo cveće koje je bilo na svakom uglu ulica, ali i na svakom uglu instagrama poreklom je sa planina Pamir i Hindukuš, kao i stepa Kazakstana. Danas se u najvećem broju uzgaja u Holandiji koja je i poznata po poljima tulipana, ali koja je i veliki izvoznik cveća za cvećare širom Evrope. Nekada su lale bile smatrane cvećem koje su imala samo gospoda, a danas su dostupne svima.

Šta je to toliko očaravajuće na jednom tako jednostavnom cvetu, mnogo jednostavnijem od drugih. Jednostavnog oblika, jednostavnih boja, pa čak toliko jednostavnom da se od njega prave buketi, ali bez dodataka bilo kakvog drugog cveća. Verovatno da je ta jednostavnost baš to što ga krasi. U momentima kada svi traže da budu posebni, drugačiji, inovativniji, bolji, jedan jednostavan cvet odnosi pobedu nad drugima. Možda to baš i jeste poruka ne mora sve biti drugačije, posebno i komplikovano, ako uživamo u jednom divnom jednostavnom cvetu treba da uživamo i u sebi i svojoj jednostavnosti.

Autor: Božana Opačić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *