OD DANAS NOVE, OPUŠTENIJE MERE!

Društvo

Sa lepim vremenom dolaze i lepše mere. Od danas, mere se popuštaju kako je to odlučio Krizni štab u petak, na sednici. Kafići su opet otvoreni! Nadamo se da se više neće ni zatvarati.

 

Od danas 5. aprila na snagu stupaju nove rasterećenije mere. 

Ugostiteljski objekti su ponovo otvoreni, ali se može sedeti samo u baštama. Razmak između stolova mora biti najmanje dva metra, a za jednim stolom može sedeti najmanje petoro ljudi. Naravno uz poštovanje epidemioloških mera.

Radno vreme ugostiteljskih objekata, kao i ostalim objektima i ustanovama kojima je rad dozvoljen je od 6 ujutru do 22 sata.

I dalje bez muzike… Zabrana scensko-muzičkog programa je na snazi. 

Šalterska prodaja pića i hrane, kao i dostava su i dalje dostupne u svim lokalima.

Na šoping ćemo morati da sačekamo još koji dan. Tržni centri, kao i kafići koji nemaju bašte su i dalje zatvoreni. Da li će sledeća mera biti otvaranje istih? Ostaje nam da čekamo i vidimo…

 

Na snazi i dalje ostaje poštovanje mere od 9m² po osobi u objektima. To pravilo se malo razlikuje u fitnes klubovima, spa-centrima i teretanama gde je potrebno 16m². 

Dvadesetčetvoročasovno radno vreme ostaje za apoteke, pumpe, ambulante i druge ustanove slične namene.

 

Upozorenje koje je Vlada Srbije dala je da će se inspecijski nadzor vršiti češće, radi praćenja poštovanja epidemioloških mera. 

 

Čuvajte svoje zdravlje i zdravlje vaših najbližih. Poštujte mere i ostanite phihički jaki. Sve će ovo proći…

Autor: Teodora Kijanović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *