I večeras se slavi…

Društvo Najnovije vesti

Još jedna korona žurka je u toku. Studenti su se okupili i proslavljaju svoj dan. 4. april se obeležava godinama unazad u čast ubijenog studenta, Žarka Marinkovića, koji je stradao 1936. godine tokom demonstracija.

 

Ovaj datum je praznik  svih studenata i oni ga proslavljaju po domovima. Naravno, kao i svake godine okupljanje je organizovano u Studenjaku na Novom Beogradu. Tu se okupilo nekoliko hiljada akademaca, koji su nasmejani, srećni, koji se druže i vesele. Puštaju se hitove Seke Aleksić, Sinana Sakića, Selme Barjami i mnogih drugih pevača, igra se kolo i uživa. Gužva je veika jer su se okupili studenti iz svih domova u Beogradu. Distanca se ne održava, ali oni smatraju da se  rakijom „ubija korona“.

Ove godine organizacija nije kao prethodnih, već su se studenti sami organizovali. Žurke prethodnih dana su bile rasterane od strane policije. Da li će to biti slučaj i sa večerašnjom? Nadamo se da neće. 

 

Kakav komentar će na ovo dobiti studenti? Da li njih iko razume? Svako ko je studirao zna da je studentsko doba najlepše i da su provodi tada najbolji. Korona je uskratila mnoge lepe trenutke studentima. Ali se oni i dalje bore da koliko toliko žive normalno.

 

Svi smo svesni situacije koja nas je zadesila i trudimo se da ostanemo optimisti i da iz svega ovoga izađemo još jači, ali predugo traje. Budućnost ovog naroda je u tim mladim ljudima koji će tek stvarati i činiti za ovu zemlju. 

Kao što je danas rečeno polako počinje da opada broj zaraženih, kafići se sutra otvaraju. Nadamo se da će uskoro sve doći u normalu. 

 

Da li će studenti opet biti nagrđeni od strane Kriznog staba, čućemo čim se neko od njih oglasi. Ali nadamo se najboljem…

Autor: Teodora Kijanović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *