Prirodnim putem do blistavog osmeha

Lepota i zdravlje

     Danas postoji sve veći broj aparata koje uspešno možete koristiti za izbeljivanje zuba kod kuće, kao na primer: trake za izbeljivanje, olovke, paste, folije. Međutim, svi ti preparati nose stepen rizika jer sadrže hemikalije koje uništavaju zubnu gleđ. Zubna gleđ je izuzetno važna jer ako se ona ošteti, zubi će pucati i brže propadati. Da li ste znali da se rešenje za vaš blistav osmeh krije u kuhinji, a da vam pored vremena štedi i novac?

Danas vam donosim 5 saveta za izbeljivanje zuba kod kuće

    Pre nego što počnemo sa receptima, veoma je važno napomenuti koje namirnice treba izbegavati. Na primer kafa, visok stepen kofeina može da ostavi fleke na zubima. Crno vino takođe može da vam ostavi žute mrlje, cigarete, žvake u boji, čajevi, gazirani sokovi koji vrlo lako utiču na desni. 

  • Soda bikarbona – potrebno je da nakon pranja zuba na četkicu sipati malo sode i istrljati zube. Dovoljno je koristiti 2 do 3 puta mesečno, jer duža upotreba može ošteti gleđ.
  • Aktivni ugalj – utrljati, a onda isprati. Tretman koristiti 7 do 10 dana.
  • Kokosovo ulje – nešto što svakodnevno možete koristiti, neće vam ošteti gleđ, a učiniće čudo za vaše usne.
  • So – pomešati sa pastom, a zatim utrljati i isprati, ponoviti ovaj postupak 2 puta nedeljno
  • Jagode – nakon što operete zube, utrljajte jagodu na desni, a potom isperite, koristiti 4 do 5 puta nedeljno.  

 

Veoma je važno da održavate higijenu vaših zuba, a kao dodatna pomoć vam može poslužiti i apotekarski hidrogen. Možete ga upotrebiti na dva načina. Mešanjem paste i kašičice hidrogena, a zatim naneti na zube ili mućkanjem sode bikarbone i hidrogena u ustima dva minuta. Ne samo da ćete primetiti razliku u boji zuba, već će vam ovaj trik pomoći oko neprijatnog zadaha. 

Zapamti, svaka promena u organizmu, odražava se na kožu i zube. Zato je od izuzetnog značaja da svom telu daš zdrave kalorije. 

Autor:Isidora Ignjatović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *