Ovaj dečak sa fotagrafije danas puni 56 godina i jedan je od naših najboljih glumaca, da li znate o kome je reč

Kultura

Srđan „Žika“ Todorović je poznati srpski glumac i muzičar, kao i redovni član žirija popularnog takmičenja Ja imam talenat. On je svirao bubnjeve u beogradskim bendovima kao što su Eks Radnička Kontrola, Bezobrazno zeleno, Centar, Disciplina kičme, Ekatarina Velika i Kazna za uši. Kasnije se posvećuje isključivo glumi.
Rođen je 28. matra 1965. godine u Beogradu.
Njegova prva uloga je bila sa tri godine u filmu „Ima ljubavi, nema ljubavi“. Još neki od filmova u kojima je glumio su „Bal na vodi“, „Kako je propao rokenrol“, „Mi nismo anđeli“,  „Crna mačka beli mačor“, „Tri palme za dve bitange i ribicu“, „Jagoda u super marketu“, „Vratiće se rode“, „Mrtav ‘ladan“, „Južni vetar“ i mnogobrojni drugi filmovi.
Žika potiče iz umetničke porodice, njegov otac Bora Todorović je takođe bio poznati srpski glumac, majka Snežana Matić je bila balerina i njegova polusestra Tara je takođe glumica.
Fakultet dramskih umetnosti upisao je jer mu je to omogućilo 7 dana odsustva iz vojske, u koju je otišao nakon završene 4. godine srednje škole. Na ispitu je recitovao tekst Filipa Roata „Portnojeva borka“. U tekstu se radi o čoveku koji je opsednut masturbacijom i upisao je fakultet iz prvog puta.
Sa njim su studirali Vesna Trivalić, Dragan Bjelogrlić, Milorad Mandić Manda, Dragan Petrović Pele, itd.
1998. godine Žika na Adi Bojani upoznaje devojku Anu Jovićević koja je poreklom sa Cetinja. Kreću da se zabavljaju i kako Žika kaže znao je da je to njegova buduća žena. 2004. godine oni se venčavaju. Leto su uvek provodili u kući njenog oca i ta tradicija se nastavila i nakon dobitka deteta. Za to potomstvo bračni par se borio dvanaest godina.
Ali 20. decembra 2017. godine ceo svet im se srušio kada je Ana videla da su dečaku poplavela usta i kada su im iz hitne pomoći rekli da ne mogu ništa da urade, srce je iznenadno stalo i to se naziva „ sindrom iznenadne smrti deteta“.
Dejanova urna je položena pored dede Bore Todorovića na Novom groblju u Aleji velikana.

 

Neke od poznatih replika su:
-„Deco, je l’ volite brzu vožnju?“(Mi nismo anđeli)
-„Ma jok, voli te, samo se pravi!“(Mi nismo anđeli)
-„Za Nadicu jednu serenadicu!“( Tri palme za dve bitange i ribicu)

Autor: Jovana Žižović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *