Doktor Kon reče ovako

Politika

Izjava epidemiologa i člana Kriznog štaba Predraga Kona slovi da broj novoobolelih od korone koji pristižu u bolnice mora biti smanjen. Kaže da su lekari i medicinsko osoblje iscrpljeni. Postoje izgledi za pooštravanje mera u cilju smanivanja rizika, ali i da ideja o tome kakvo bi to pooštravanje bilo još uvek nije raspravljena. 

Podsetimo, u proteklom period bilo je dosta javnih okupljanja i sakupljanja velikog broja ljudi, i u zatvorenom. Od otvaranja spomenika, preko žurki i ispita na fakultetima, do odavanja počasti nedavno preminulom Đoletu Balaševiću. Sve to vrlo izvesno se kosilo sa preporukama koja su date građanima, a sve u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom. 

Da li je Krizni štab adresa za žaljenje povodom opšteg kršenja mera i preporuka ili su to viši državni organi? Da li su krivi neposlušni građani ili možda niko nije kriv? Ovo su pitanja koja se javljaju, a na koja ne postoji tačan odgovor. Jedino što je sigurno jeste da izvesna ograničenja trenutno postoje, kao i da su naišla na masovna kršenja, koja su uzrokovala dalju diskusiju o situaciji u kojoj se nalazimo sa pandemijom virusa korona. 

Kakvo je vase mišljenje o ovome?

 

Priredila: Jelena Luković

Izvor: nova.rs

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *