120.000 beba ukradeno do danas

Društvo

Veliki broj majki u Srbiji smatra da su im bebe otete, prodavane i proglašavane mrtvim.

Jedan od svedoka je Marko Ivić iz Nemačkog Landshuta, kojem je u Beogradu 1988. godine ponuđeno da kupi bebu.

Marko sa svojom suprugom 40 godina živi i radi u Nemačkoj, prirodnim put nisu uspeli da dobiju svoje dete i kao rešenje se stvorila ideja o usvajanju deteta.

Marko je za medije izjavio: “Želeli smo da usvojimo napušteno dete iz sirotišta, igrom slučaja upoznao sam čoveka iu Bugojna koji mi se predstavio kao Dragan i on mi je kazao da ima rešenje za mene u Beogradu. Otputovali smo u Beograd i veoma sam se iznenadio kada mi je rekao da parkiram vozilo kraj porodilišta. Mislio sam da ćemo otići u sirotište“

Nakon što je obukao beli mantil koji mu je dala sestra otišao je u obilazak porodilja, gde je dodirivanjem kreveta trebao da da znak lekaru koja je od porodilja najsličnija njegovoj supruzi kako bi usvojio dete koje će najviše da liči novim roditeljima.

„Pitao me je kako izgleda moja žena, a ja sam odgovorio da je crnka. Posle me je odveo u boks sa bebama i rekao mi da izaberem bebu , da se po detetu plaća 10.000 nemačkih maraka, a ako želim blizance onda 15.000 maraka i da će sve papire da sredi kao da je moja žena rodila. Kada je to govorio predstavljao se kao veliki humanista, jer su to navodno deca iz siromašnih porodica ili studentkinja koje nisu znale šta bi sa njima. Znao sam da to nikako ne može biti u redu, rekao sam da ću razgovarati sa ženom i otišao“.

Ovakve situacije su svakodnevne i zaista je zabrinjavajuće da se na ovaj način zarađuje novac, a da se ujedno nekom menja život, otac i majka, a nekom se menja na bolje suma novca u svojoj kasi. 

Naime prema pregledu podataka na koje je uputio Republički zavod za statistiku Republike Srbije, jasno je vidljivo da je u periodu od 1960. do 1990. godine, od ukupno 4.660,714 rođene dece, mrtvo rođeno 22.792, a umrlo čak 228,006 odojčadi, dece do nepunih godinu dana.

Ovo svedočenje od strane Marka Ivića je velika nada za stotine majki koje su uverene da su njihova deca žrtve trgovine ljudima.

Od 60-tih godina 240.912 beba je proglašeno mrtvim, a smatra se da je 120 000 beba ukradeno.

 

Autor: Aleksandra Stanimirović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *