Tragično nasdralo dvoje mladih od strujnog udara

Društvo

Jovana J.(30) i Uroš Đ. (29) preminuli su od posledica strujnog udara koji im se dogodio u kupatilu nedovršene vikendice, u selu Kremna, kod Užica.
Tragedija se dogodila u utorak, a u večernjim časovima njihova tela pronašao je rođak koji je na molbu Uroševe majke otišao da ih obiđe, jer se nisu javljali na telefon.
Nesreća se dogodila u nedovršenoj vikendici u zaseoku Dugi Do, gde su Jovana i Uroš došli iz Požege, tokom praznika.
Kada je ušau u kuću, Urošev rođak je zatekao užasan prizor.
– Video je dva beživotna tela na podu tuš kabine. Devojka je bila odevena, što sugeriše da je ona pokušavala da pomogne Urošu. Tada je po svoj prilici i sama stradala od strujnog udara. Rođak je odmah pozvao policiju – kaže Dejan Čulić, poštar koji radi u ovoj užičkoj mesnoj zajednici, a koji je i sam iz Kremana.
Uroš i Jovana koji su se zabavljali, i prema rečima njihovih poznanika planirali venčanje, u kremanski zaselak Dugi Do su došli prošlog vikenda, u kuću njegovog pokojnog dede. Poslednji put su viđeni živi u ponedeljak popodne kada su rekli meštanima Dugog Dola da su bili u Mokroj Gori.
Uroša je udarila struja iz bojlera, a Jovana je pokušavala da ga spase i tom prilikom poginula je i ona.
– Sedeo sam i gledao televizor kad oko 21:30 primetih neka svetla i čuh da putem prolaze automobili. Bila mi je čudno jer ovim putem malo ko prolazi. Izašao sa napolje i video policijska i pogrebno vozilo. Nisam znao šta se dešava dok komšinica nije zakukala: “Izgiboše deca”. Teško mi je, Uroša sam dobro poznavao kao vrednog i vaspitanog mladića, prošlog leta mi reče da planira da se ženi, ispričao je jedan meštanin.
Zbog tragedije u kojoj su stradali Uroš Đorđević, koji je živeo u požeškom naselju Visibaba, i Jovana Jovanić iz sela Velika Ježevica, u Požegi je danas dan žalosti. Oboje su radili u preduzeću „Budimka“ u kojom su se zaposlili prošle godine – on sa zvanjem elektro inženjera, ona kao inženjer poljoprivrede.
Uroš Đorđević biće sahranjen danas na Novom groblju u Požegi, a Jovana Jovanić sutra u Velikoj Ježevici.

Autor: Jelena Ribarov

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *