Jedan od najinteligentnijih mladih glumaca sa naše domaće scene- Luka Grbić

Showbiznis

Ovaj mladi dečko sve je više popularan javnosti, kako po svojoj dobroj glumi, tako i po činjenici da je jedan od najinteligentnijih glumaca, njegov koeficijent inteligencije iznosi čak 156!

Luka je rođen 15. Decembra 2000. Godine, glumom je počeo da se bavi još kao dete. Sa 7 godina počeo je da se bavi glumom u umetničkoj radionici ˝Kesić˝i odatle napredovao. Kao polaznik ove radionice igrao je u raznim predstavama i glumio u više reklama, zatim je, aprila 2016. Bio voditelj Glumijade, prvog međunarodnog festival dečije igre. Malo ko zna da je kao mali bio bucmast i imao dugu kosu. Možda se neko i seća dečaka iz reklame za Nektar-nije svejedno, gde je glumio malog bucmastog dečaka sa dugom čupavom kosom. Ali, to su bili samo njegovi počeci.

Luka je oduvek znao da će se baviti glumom, to mu je bila želja i cilj. Vredno je radio na tome, što se i vidi. Prvu zapaženu ulogu dobio je u filmu ˝Južni vetar˝, gde je glumio Nenada Maraša, mlađeg brata glavnog lika, Petra, koga je glumio Miloš Biković. Za tu ulogu dobio je nagradu ˝najbolji debitant˝ na 53. Po redu festivalu ˝filmski susreti˝u Nišu.

Luka je uporedo sa četvrtom godinom Prve beogradske gimnazije upisao i fakultet dramskih umetnosti. Malo glumaca upiše taj fakultet iz prvog pokušaja, Nikola Kojo je upisao tek iz devetog puta.

Luka trenutno glumi u seriji ˝Tajna vinove loze˝, gde glumi Ivana, dečka koji je ludo zaljubljen u Kristinu.

– To je kao neka floskula, uvek se govori – divna je ekipa, ali stvarno, ja sam se toliko lepo osećao u kadru sa kolegama. To su neka naša velika imena glumačka – Anita Mančić, Sloboda Mićalović, Vojin Ćetković. Trebalo bi da imaš neki odnos prema tome kad staneš u kadar sa njima, ali ja se nijednog trenutka nisam osećao ugroženo – rekao je glumac.

Luka je član mense, u koju je uspeo da se učlani iz drugog puta.

– Po upisu u srednju školu, počeo sam da volontiram u NTC centru. Preko osnivača ovog programa učenja Ranka Rajovića čuo sam za Mensu. Odlučio sam pokušam. Nijedan rezultat me ne bi porazio. Prvi put nisam prošao i falila su mi tri boda. Znao sam da će sledeći put biti bolje i ostvario sam rezultat 156, do granice do koje se meri ovaj test. Otišao sam na prvi sastanak i upoznao vrlo zanimljive ljude – rekao je Luka 2019. godine.

Luka ne misli da mu je popularnost donela nešto naročito, misli da je ona prolazna i da mora da se maksimalno trudi da što više nauči na fakultetu da bi uspeo da je održi i opstane u svetu glume. 

Svi govore da inteligencija i humor idu ruku pod ruku, i rekla bih da mogu da se složim sa time. Obzirom da sam Luku upoznala pre nekoliko godina, dosta pre uloge u Južnom vetru, mogu reći da je vrlo zanimljiv i interesantan kao osoba i drago mi je da mu se želje ostvaruju, uz mnogo truda.

Autor: J.J

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *