Novi Sad u vreme korone? Zašto da ne?

Društvo

Mi smo, kao i mnogi, odlučili da praznike povodom dana Državnosti provedemo negde van Beograda, tražeći malo odmora i zabave. Odlučili smo se za Novi Sad, jer ga niko od nas nikada pre nije posetio radi odmora.

Mi smo, kao i mnogi, odlučili da praznike povodom dana Državnosti provedemo negde van Beograda, tražeći malo odmora i zabave. Odlučili smo se za Novi Sad, jer ga niko od nas nikada pre nije posetio radi odmora.

Mogla bih reći da smo našli oba. Pre svega, hteli smo hotel sa bazenom i đakuzijem, znali smo da će biti hladno, pa smo želeli da imamo što više mogućnosti u hotelu, za slučaj da nam bude mrsko da odemo napolje. 

Odabir je pao na hotel ˝Prezident˝ u Novom Sadu.

photo: hotel Prezident

Cene nisu ni visoke, ni niske, nešto između ali za kvalitet usluge sasvim opravdane. Za noćenje za  dve osobe u ovom hotelu, potrebno je izdvojiti oko 8000 dinara. U tu cenu uključeni su doručak, parking i spa centar. Ono što nam se nije dopalo je to što sauna i tursko kupatilo nisu bili u upotrebi zbog situacije sa Korona virusom, ali to nam je bilo potpuno razumljivo. Bazen i đakuzi su mogli da se koriste, u terminima od po sat i po dnevno, takođe zbog situacije sa pandemijom. Moram priznati da me je to u početku nerviralo, ali kada sve saberem, ne bismo ni stigli da provedemo više vremena tamo.

Doručak je bio odličan i obiman, čak smo dobili kolače i voće u sklopu njega.

Što se soba tiče, zaista smo bili zadovoljni čištoćom i urednošću. Krevet je bio bračni i vrlo udoban, svaka soba poseduje veliki tv. Dobili smo sveže oprane i još tople peškire i bade mantile. Ukoliko ste zaboravili papuče za spa centar, možete dobiti gumene papuče od hotela. Svaka soba sadržala je i dobar fen za kosu, što je nama devojkama puno značilo. Takođe sve pohvale za kupatilo, njegovu čistoću i veliku tuš kabinu. Naravno, kupatilo sadrži tečni i čvrsti sapun, šampon, kupku i mleko za telo.

photo: privatna arhiva Jelena Ribarov

Za večeru odabrali smo etno restoran ˝Lazin salaš˝. Mogu reći da smo bili vrlo zadovoljni hranom, nas četvoro uzeli smo porciju roštilja za 4 osobe, koja sa krompirom sadrži 1800g, i pored ješnih momaka nismo uspeli da je pojedemo. Uz veliki izbor hrane, imaju i dobar izbor pića i što je najbitnije vina. Moram reći da konobari ne znaju da vam preporuče vino, tako da vam savetujemo da na vreme razmislite ili istražite na internet koje biste vino pili. Večera nas je izašla oko 6000 dinara, što je sasvim dobro za nas četvoro, uz vino, vode, rakije… 

Nakon večere kupili smo još koju flašu vina, i nastavili zabavu u sobi naših prijatelja. 

photo:privatna arhiva Jelena Ribarov

Zatim smo jutro posle, nakon doručka i kupanja otišli u kafić ˝Modena˝u centru da popijemo kafu. Tu su cene sasvim korektne, malo niže nego po beogradskim kafićima. 

Restoran nije bio toliko pun, međutim u kafiću nije bilo mesta više, stolovi su vrlo blizu i ljudi se praktično sudaraju po stepenicama, što mi se nije svidelo.

U povratku smo obišli Frušku Goru.

Sumirajući utiske , mi smo se vrlo lepo proveli i zaista uživali. Za hotel dajemo sve preporuke jer je vrlo lep, pedantan i čist, a osoblje jako ljubazno.

Autor: Jelena Ribarov

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *