Zvezda i dalje pokušava da dovede navijače na stadion

Fudbal Sport

Crvena zvezda uputila pismo predsedniku Srbije u nadi da će izaći u susret dopuštanjem navijačima da prisustvuju utakmici šesnaestine finala Lige Evrope protiv italijanakog Milana, koja se po rasporedu odigrava 18. februara u Beogradu na stadionu Rajko Mitić. 

 

Prenosimo pismo u celosti:

 

„Postovani Predsedniče,

 

Obraćamo Vam se u vezi organizacije utakmice 1/16 finala UEFA Liga Evrope u kojoj 18.02. FK Crvena zvezda dočekuje AC Milan na stadionu Rajko Mitić u Beogradu.

 

FK Crvena zvezda je spreman da organizuje utakmicu uz prisustvo 30% navijača od maksimalnog kapaciteta stadiona, a u skladu sa protokolima UEFA za organizaciju utakmica tokom perioda pandemije virusa covid-19. S tim u vezi Vam dostavljamo ovu molbu da razmotrite mogućnost organizacije utakmice uz prisustvo 15.000 navijača, koliko iznosi 30 odsto kapaciteta našeg stadiona.

 

Velika želja kluba i miliona zvezdaša je da sedmostrukog šampiona Evrope dočekamo uz podršku sa tribina. Poznato je koliko Klubu znači podrška naših navijača. Sigurni smo da bi njihovim prisustvom naš tim imao veliku prednost pa samim tim i znatno veće šanse za uspeh. Nadamo se da bi eliminacijom renomiranog rivala u ovom dvomeču možemo da otvorimo vrata Klubu za nove uzlete u sam vrh evropskog fudbala. Zbog toga verujemo da snagom Vašeg autoriteta možete da nam pomognete da dočekamo veliki AC Milan, sa kojim imamo dugu tradiciju međusobnih duela, pred navijačima.

 

FK Crvena zvezda bi u organizaciji utakmice striktno poštovala sve propisane mere: obezbeđivanje fizičke distance, nošenje maski, provera telesne temperature i drugi elementi propisani strogim protokolima republičkog kriznog štaba i UEFA.

 

Takođe, imajući u vidu da je naša zemlja među svetskim i evropskim liderima u sprovođenju vakcinacije verujemo da bi rizici bili svedeni na najmanju moguću meru.

 

Poznato je da bi utakmica u Beogradu predstavlja veliku promociju za našu Srbiju i Beograd kao i da smo nedavno imali pozitivan primer organizacije Superboula u SAD, a uz prisustvo 30% navijača od maksimalnog kapaciteta stadiona nadamo se da cete naći nas zahtev kao opravdan.

 

Najljubaznije Vas molimo da razmotrite našu molbu kao veliki ljubitelj sporta i fudbala, posebno uvažavajući Vašu veliku želju za promocijom naše Srbije.

 

Na kraju, želimo da Vam se zahvalimo na Vašoj istrajnoj borbi u ovim teškim vremenima za našu državu!

 

Živela Srbija!

Živela Zvezda!“

 

Ostaje nam da čekamo i saznamo da li će čelnici države biti popustljivi prema našem najvećem i najtrofejnijem klubu.

Autor: Vesna Đunisijević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *