Kaljave gume – nova serija stiže na male ekrane

Kultura

Od subote 13. februara premijerno počinje prikazivanje domaće serije „Kaljave gume“. Subotom i nedeljom od 20h na Prvom programu RTS-a pratićemo život šezdesetogodišnje Beograđanke u deset epizoda.

Po žanru romantična komedija, ova priča smeštena je na dva kontinenta. Priča govori o životu šezdesetogodišnje bivše pijanistkinje, koja nakon smrti supruga odlazi kod sina u Kaliforniju. Sin glavne junakinje odselio se u Ameriku pre deset godina i tamo postigao veliki uspeh. Nakon problema u prilagođavanju novoj sredini i načinu života, glavna junakinja uz pomoć komšinice Pati upoznaje svet internet dejtinga. Najveći utisak na nju ostavlja njen vršnjak Robert koji živi duboko u močvarama Luizijane. Zaplet priče počinje upravo njihovim upoznavanjem.

Serija je delo autorskog i producentskog tima na čelu sa Miom i Miodragom Ćertićem. Kako sami autori serije ističu, serija je inspirisana našim iseljenicima, odlaskom dece u inostranstvo, razdvojenošću dece i roditelja. 

Glavna uloga poverena je prvakinji Ateljea 212, Gorici Popović. Glumica je u jednoj izjavi istakla citat iz jedne od svojih predstava koje igra: „Kada napinite šezdeset godina još traje vaš život, ali je vaša priča ispričana.“ Glumica je dalje objasnila da priča junakinje serije nije ispričana, da je njen nov život započeo i da ona sa šezdeset godina sazreva i vodi život koji je oduvek želela.

Pored Gorice Popović u seriji se pojavljuju i Bojan Žirović, Jelena Stupljanin, Jovana Gavrilović, Miodrag Krstović, Goran Sultanović, Olga Odanović i mnogi drugi. Naša ekipa glumaca imala je pojačanje dvoje američkih glumaca. Kris Malki, koji je našoj publici poznat po ulozi u seriji „Tvin Piks“, tumači ulogu Roberta, i Aida Torturo, poznata po ulozi u čuvenoj seriji „Sopranovi“, tumači ulogu komšinice Pati.

Iako ovakve romantične komedije sa junacima u zreloj dobi nisu naročito atraktivna i aktuelna tema, možda nam serija „Kaljave gume“ pomogne da sagledamo i drugu stranu medalje. Priča nije ispričana i život nije stao za ljude u šezdesetim godinama. Život počinje kada vi odlučite da živite, a ljubav ne zna ni za godine ni za granice.

 

Autor: Nevena Vićentijević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *