Serija koja ledi krv u žilama – istinita priča Faune Hodel

Kultura

Neverovatna životna priča Faune Hodel 2019. godine pretočena je u kratku seriju „I am the night“ koja savršeno oslikava događaje iz njenog života. Režija Peti Dženkins i scenarijo Sem Šeridan odlično je upakovala misterioznu i mračnu priču u  samo u šest epizoda. 

Epizode inspirisane životnim putem Faune Hodel (India Eisley) započinju slikom iz, naizgled, bezbrižnog odrastanja jedne tinejdžerke u malom mestu u Nevadi. Međutim, već u prvoj epizodi uvidećemo njen nezavidan položaj u društvu i „okrnjenoj“ porodici. Naime, gledalac saznaje da je nesrećna devojčica iz mešovitog braka i da zbog toga prolazi kroz mnoge poteškoće u socijalizaciji. Dodatno njen život otežava neharmoničan odnos sa majkom koja se opija i od nje skriva mnoge tajne. 

Tok serije vodi nas do  1965. godine i trenutka kada Fauna saznaje zapravo svoj pravi identitet, odnosno svoje pravo ime i prezime. Naime, pod njenim pritiskom majka joj priznaje da je usvojena.

U tom trenutku počeće da se nižu tragična otkrića koja su odavno zakopana u mračnoj prošlosti.

Na Fauninom putu otkrovenja pratiće je novinar Džej Singlterija (Chris Pine) koji će strasno težiti osvetljavanju zločina vezanog za dedu nesrećne devojčice.

Potraga za istinom i otkrivanjem porekla pretvoriće se u mračnu priču u kojoj će Džej i Fauna prateći tragove koji im se ukazuju sve više zatezati obruč oko Dr Hodela, zloglasnog ginekologa za kojeg se ispostavlja da je umešan u najmračniji holivudski zločin tzv. Blackh Dalia. Pored gnusnih zločina koja se oslikavaju ubistvima mladih devojaka i seciranju njihovih tela po metodu oponašanja velikih umetničkih dela, poznati ginekolog je bio i pod sumnjom da je upravljao klinikom koja je vršila nelegalne abortuse. Međutim, sve istrage koje su vođenje protiv njega završavale bi u slepoj ulici, budući da je imao „svoje ljude“ i u policiji, sudstvu i medicini. 

Kako je inspirisana postojećim likovima i događajima serija je obogaćena isečcima iz novina koji dešavanja iz svake epizode dovode u direktnu vezu sa stvarnim i celoj seriji daju uverljivu notu.

Serija „I am the night“ je priča o hrabroj Fauni Hodel, njenim mladim godinama i strastvenoj želji da nađe trag svog postanka, njenom dedi dr Hodel i zločinu koji je zauvek promenio Los Anđeles 40-ih godina prošlog veka.

Autor: Ljupka Cvijić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *