Ovo su dve stvari koje su potpuno neiskorišćene u današnjem svetu – to je glavni razlog za depresiju

Lepota i zdravlje

Ako treba da radite samo fizičke poslove, onda jedete na jedan način. Ako radite samo mentalne stvari onda jedete na drugi način, tako da jesti odgovarajuću vrstu hrane postaje veoma neophodno. 

To znači da ste lošeg zdravlja ili da brzo idete u tom pravcu, kako fizički tako i psihički. Reč zdravlje potiče od korenske reči celina, osećati se zdravim znači biti potpun, da bi se ovo desilo naše telo bi trebalo da bude živahno.

Naše fizičke energije moraju biti živahne, naš um mora biti radostan, emocije moraju biti bujne- samo tada imamo osećaj potpunosti.

  1. Koristite svoje telo – unutar ljudskog bića postoji određena raspodela energije za akciju, određena količina energije za intelekt, određena raspodela energije za emocije. Postoje različite raspodele i to se razlikuje od osobe do osobe, ali generalno dodeljena količina energije je naročito ona koja je dodeljena za fizičko delovanje i emocionalnu dimenziju. Ovu su dve stvari koje su potpuno neiskorišćene u današnjem svetu, to predstavlja glavni razlog za depresiju. Bitno je izabrati neki sport koji volite kako za vas tako i za vašu decu i videćete da ćete se prilično divno oporaviti za par meseci, jer bez pronalaženja načina da izrazite svoju emocionalnu dimenziju iako bez pronalaženja dovoljno napora za fizičko telo, neminovno ćete postati depresivni.

 

  1. Povežite se sa prirodom – danas je izlazak sunca ispraćen na ekranu telefona, isto tako važi i za zalazak sunca, a nismo ni svesni da to gubljenje veze sa svim onim što podržava i upravlja našim životom biće ozbiljan izazov budućnosti. Shvatite da je određena izloženost prirodi jako potrebna, vašim fizičkim, fiziološkim i psihičkim zdravljem može se vrlo lako upravljati ako ste u dodiru sa elementima prirode, vodom, zemljom, svetlošću i sličnim stvarima što ste više izloženi to ste više uravnoteženi. 

 

  1. Jedite hranu koja poboljšava vašu mentalnu spospobnost i stabilnost – u ovoj zemlji smo hranu spremali tako da ako treba da radimo samo fizičke poslove, jedite na jedan način. Ako radite mentalne stvari, jedete na drugi način. Danas niko od nas nije u tom stanju, moramo biti i fizički snažni i mentalno oštri, ta isključivost samo fizičkog posla ili umnog rada više ne postoji. Svi mi moramo biti fizički i mentalno u dobrom stanju, stoga jesti pravu vrstu hrane postaje veoma neophodno. Neke od stvari su vrlo pozitivne recimo, ešgord – vrsta bele tikve. Ako popijete čašu soka od bele tikve svaki dan, videćete jasno da se poboljšava oštrina vašeg intelekta, ako pijete kafu to vam daje energiju uz uzrzjanost. Popijete čašu soka od bele tikve to vam daje ogromnu količinu energije, a istovremeno vas održava vrlo smirenim. Dnevna konzumacija meda može učiniti divne stvari za vas, psihološka stabilnost, fizičko blagostanje, vitalnost, sve ove stvari mogu biti u velikoj meri poboljšane jednostavnom svakodnevnom konzumacijom meda. 
  2. Održavajte creva čistim – kakav god proces čišćenja da se dešava u telu, da li je to pražnjenje creva ili bešike ili izdisaj ili znoj, to su sve različiti načini na koje telo pokušava da se očisti. U svim tim stvarima različita tela imaju različit nivo efikasnosti, ako ste dobrog zdravlja i ako jedete pravu hranu kada ispraznite creva u debelom crevu ne bi trebalo da ostane ni trunka, sve bi trebalo da ode. Vaše nečisto debelo crevo i psihološki poremećaj su vrlo direktno povezani.

 

Autor: Aleksandra Stanimirović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *