Srpsko čudo iz Sombora – Nikola Jokić

Košarka Sport

U utakmici protiv Juta Džeza odigranoj večeras  Jokić je ubacio 47 poena, a od toga čak 33 u prvom poluvremenu. Tome je dodao 11 skokova i 5 asistencija i tako uknjižio još jedan double-double učinak. Utakmica je završena rezultatom 128-117 za Nagetse.

Ne možemo da ne primetimo da naš centar igra košarku života i da se trnovit put od Sombora, gde je sve počelo na lokalnim košarkaškim igralištima do Denvera i te kako pokazuje kao put do zvezda.

Ove godine preti da ostavi najveće zvezde iza sebe po učinku. Ono što je impozantno jeste inteligencija, smirenost i hladnokrvnost koju poseduje.A ko bi rekao posle onih čuvenih poruka na svom Facebook nalogu:“Hoće neko na basket?“, da će od buckastog momka iz provincije nići jedan od najboljih centara današnjice.Ono što predstavlja ključan problem je to što mu fale saigrači da i oni doprinesu da i ove sezone vode Denver do plejofa, a kasnije i do prstena.Dosadašnjim partijama ozbiljno pretenduje da postane MVP, što bi za nas bio sjajan rezultat i pokazalo da smo zemlja koja rađa košarkaške šampione.

Autor: Nikola Karaklajić

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *