Nova otkrića u slučaju Mike Aleksića

Showbiznis

Od kada je Milena Radulović hrabro istupila i prijavila Miku Aleksić za zlostavljanje, žrtve se samo nižu. Većina njih ne želi da njihov identitet bude poznat javnosti, ali kako saznajemo, do sada se javilo preko 20 žrtava koje je Mika Aleksić seksualno zlostavljao u svoj školi glume. 

Najmlađa žrtva imala je samo 8 godina, dok je bilo i devojčica od 10 i 12 godina. 

Ona je ispričala kako ju je Mika terao da leži gola na stolu, dok ju je on dodirivao i ljubio. Govorio joj je kako mora biti spremna na sve što donosi svet glume, pa i na poniženja i da je sve to deo učenja. 

Svedočenja tih devojaka, koje su sve bile maloletne u vreme kad su zlostavljane i silovane, šokirala su inspektore. Iskazi nekoliko devojaka su skoro istovetni, što ukazuje da je Aleksić koristio iste metode kako bi manipulisao učenicama i tera ih na seks i bludne radnje. One su ispričale da ih je Mika zaključavao u svoju kancelariju, u kojoj su bili kamera i monitor. Profesor bi im zatim naredio da se skinu gole i ubedio ih da će ih naučiti posebnim veštinama snimanja erotskih scena kako bi, navodnom njihova tela na ekranu izgledala kao umetničko delo. Onda bi ih dodirivao i lizao po telu, tako da one ni ne budu svesne da ih u tom trenutku zlostavlja. 

Kad je ceo slučaj dospeo u javnost, roditelji Mikinih bivših učenica, među kojima je mnogo poznatih ličnosti, počeli su da ispituju decu da li su i ona doživela neku torturu. Jedna po jedna devojka počela je da priznaje roditeljima šta im je Aleksić radio, pa su u policiju bukvalno iz sata u sat počele da stižu nove prijave. Ako se ovako nastavi, broj krivičnih prijava protiv Aleksića će se možda meriti i stotinama. Ukoliko bude osuđen, preti mu do 15 godina zatvora.

Da li je 15 godina zaista dovoljno za sve traume koje je naneo mnogim devojčicama?

Aleksić se u tužilaštvu ponašao kao da je šokiran hapšenjem, porekao je da je ikada seksualno zlostavljao svoje učenice kao i da ne zna zašto bi ga one prijavile za to. Pitanje je da li on možda veruje da je sve to bilo za „njihovo dobro“, i da li on uopšte vidi da je to loše, ili možda smatra kako je to sasvim normalno. 

On se trenutno nalazi u okružnom zatvoru, gde je u karantinu zbog Covida 19, a kasnije će biti prebačen kod ostalih zatvorenika. 

Radomir Čolaković, profesor psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu, kazao je da ceo slučaj treba temeljno ispitati.
– Ako je Miroslav Aleksić zaista to radio učenicama, jasno je kao dan da je reč o seksualnom psihopati. To je jedna devijacija, strukturni poremećaj, u seksualnoj i emocionalnoj sferi. Sve je radio planski i očigledno je bio uračunljiv – objašnjava Čolaković.

Broj žrtava procenjuje se na više stotina devojčica, obzirom da je kroz njegovu školu prošlo više od 3000 polaznika.

Milena Radulović i Iva Ilinčić pokrenule su ceo ovaj postupak razotkrivanja Mike Aleksića, ali nisu bile svesne da će svojim postupkom pokrenuti i devojke koje su zlostavljane na drugim mestima da progovore i prijave predatore.

Autor: Jelena Ribarov

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *