Neverovatno – fontatna toči vino čitavog dana

Društvo

U Italiji, zemlji prirodnih lepota, izobilja, hedonizma, tradicije, umetnosti i stvaralaštva, očekujemo da vidimo sve ono prijatno ljudskim čulima i srcu, ali je veliko iznenađenje kada uočimo fontanu koja čitavog dana toči vino. Ovaj maestralni turistički poduhvat lociran je u regiji Abrico, koja je poznata po brendu penušavog vina zvanog Pecorino. Smeštena je u gradu Caldari di Ortona, nedaleko od Peskare i u neposrednoj blizini Jadranske obale. Dizajnirana je i osmišljena od strane arhitekte Roccoa Valentine.

Unikatna fontana ideja je lokalnih vinogradara i nalazi se blizu čuvenog puta hodočasnika Cammino di San Tommaso. Tokom čitavog dana moguće je potpuno besplatno degustirati vino iz fontane koja je od početka svog rada ubrzo postala turistički dragulj ovog rejona.

Sličnu atrakciju ima i Venecija na Trgu Svetog Marka. Po ugledu na svetske gigante, fontanu iste namene u pogon je pustila i Srbija. Naime, u Aleksandrovcu u Župi tokom septembra meseca, kada se organizuju svečanosti povodom berbe grožđa, celokupnoj atmosferi draž daje i fontana koja funkcioniše po istom principu kao i pomenute njene srodnice u Italiji. Ovakvi markentiški potezi veoma su podesni za razvoj turizma i stvaranje lepih uspomena, ali i dobra prilika da i smrtnici okuse piće bogova.

Autor: Nevena Bubanja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *