Završena sednica kriznog štaba, evo šta se dešava sa merama

Društvo

Krizni štab je na današnjoj sednici jednoglasno odlučio da nema popuštanja mera. Takva odluka doneta na osnovu sagledavanja učestalosti oboljevanja od korona virusa, imajući u vidu da su, iako se beleži stabilnija situaciju, brojke i dalje na visokom nivou.

A do kad će još ove mere biti na snazi, ostaje da vidimo, to zavisi isključivo od daljeg razvitka virusa i zaraze.

– Nadamo se svi i želimo da brojevi budu manji i čekamo dan kada će taj broj biti nula, ali najzad više nemamo samo pasivnu borbu protiv virusa, sad imamo vakcinu i ta borba je aktivna – rekla je Darija Kisić novinarima.

Upitana za predstojeću utakmicu Lige Evrope, Crvene Zvezde – Milan, 18. febuara, rekla je da, imajući u vidu epidemiološku situaciju, Krizni štab nije omogućio popuštanje bilo kakvih mera, pa tako ni mogućnost utakmice sa publikom, iako je prethodna najava bila da navijači koji poseduju sezonske ulaznice mogu kupiti karte i tako biti na tribinama.

Krizni štab, prema njenim rečima, prati učestalost neželjenih reakcija posle vakcinacije, i prenela da je do sada bilo tri takvih slučaja

Što se tiče onih koja su imali reakcije, radilo se o slučajevima koja su zahtevala hospitalizaciju, to jest radilo se o hematomu, linfadenitisu, te jednoj alergijskoj reakciji.

Doneta je odluka o tome da štićenicima gerontoloških centara, ukoliko su primili vakcinu, mogu dolaziti posete u kontrolisanim uslovima.

Da li i vi jedva čekate da se život vrati u “normalu“ ili ste se navikli na ovakve uslove?

 

Autor: Jelena Ribarov

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *