Ko je bila Marija iz najpopularnijeg serijala bivše Jugoslavije

Kultura

Sa svega 13 godina Rialda Kadrić zaigrala je u filmu „Lude godine“ ni ne sluteći da će emitovanjem tog ostvarenja steći nesagledivu slavu. U tom periodu svi su joj predviđali karijeru velikih glumica, a ona će u jednom intervjuu istaći da nije bila spremna za takvo nešto i da joj nije prijala naprasna popularnost velikih razmera. To bi sigurno mogao biti jedan od razloga što nije ostala pri glumačkom pozivu.

Rialda Kadrić rođena je 14. juna 1963. godine u Beogradu. Nakon završenog osnovnog i srednjeg obrazovanja u svom rodnom gradu usledio je preokret koji će obeležiti ceo njen život – uloga Marije Todorović. Aktivni glumački period trajao je do 1990. godine kada će napustiti svoju zemlju i otići da živi u London.

Film „Lude godine“ Zorana Čalića doneo joj je i ostale uloge u nastavcima istog serijala, tako da će nekoliko godina kasnije sa istim glumačkim partnerom, Vladimirom Petrovićem zaigrati i u „Došlo doba da se ljubav proba“, kao i „Ljubi, ljubi al’ glavu ne gubi“.

Ovi nastavci prate Mariju kroz njeno odrastanje od zbunjene, zaljubljene tinejdžerke do mlade žene i majke. Prava realna životna i ljubavna priča privukla je i oduševila gledaoce 80-ih godina u Jugoslaviji. 

U filmu „Šta se zgodi kad se ljubav rodi“ popularnost njene uloge, sada Marije Todorović Pavlović, doživljava svoj vrhunac, a one će joj doneti i u ulogu u „Žikinoj dinastiji jedan/dva“.

Rialda Kadrić pored talenta za glumu, gajila je i ljubav prema novinarstvu pa je tako jedan period pisala kolumne, čak i za „Glas Amerike“ i BBC.

Pored novinarstva velika ljubav joj je bila i psihoterapija kojom se aktivno bavila.

O privatnom životu Rialde Kadrić se jako malo zna, s obzirom na to da čak 30 godina nije želela da daje intervjue.

Preminula je iznenada u 57. godini u  Atini gde je živela pred kraj svog života.

Autor: Ljupka Cvijić

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *