Evropske univerzitetske igre uveliko u pripremi

Sport

Pete Evropske univerzitetske igre održaće se u Beogradu od 14. do 27. jula ove godine. Pripreme su uveliko u toku, a organizatori se trude da sve bude u savršenom redu i pre početka igara. 

Počela je prijava za volontiranje, a kako saznajemo otvoreno je čak 2.500 mesta za sve one koji žele da svojim učešćem pomognu odličnoj realizaciji ovog projekta.

Da podsetimo, Evropske univerzitetske igre Trebalo je da se održe prošle godine u julu međutim zbog Tanja vezanog za pandemiju igre su morale biti odložene pa se tako održavanje, umesto svake druge godine, sada ipak preneo na treću. 

Najveći sportski događaj u Evropi od prema prvim procenama, postaviće nove rekorde u broju sportista – akademaca, a interesovanje za takmičenja u srpskoj prestonici ogromno je uprkos pandemiji korona virusa – stoji na zvaničnom sajtu organizatora. 

Svi zainteresovani sportisti – student mogu se prijaviti za takmičenja u badmintonu, košarci, basketu 3 x 3, rukometu na pesku, odbojci na pesku, šahu, fudbalu, futsalu, rukometu, džudou, karateu, kik boksu, orijentiringu, veslanju, ragbiju 7, stonom tenisu, tekvondu, tenisu, odbojci i vaterpolu.

Takmičari koji nisu iz Srbije, strane delegacije, kao i volonteri koji nisu iz Beograda biće smešteni u Studentskom gradu, koji će, zbog potreba igara, jedno vreme biti ispražnjen i pripremljen za što bolji boravak naših gostiju. 

Autor: Vesna Đunisijević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *