„Tajna vinove loze“ serija koja obećava

Kultura

Od 23. januara na programskoj šemi RTS-a nalazi se nova melodrama „Tajna vinove loze“. Emitovaće se svakog dana od 20:00 na RTS-u, dok je emitovanje na SuperStar Tv-u počelo nešto ranije, od 18. januara svakog radnog dana u 21:00.

Okosnica priče, kako i samo ime svedoči, su vinarije i vino. U pitanju su dve vinogradarske porodice koje se bore za opstanak na tržištu. Nevidljive niti povezuju sudbine dve porodice koje su obavijene tajnama, lažima, misterijama.

U 36 epizoda pratićemo uspešnog poslovnog čoveka iz Subotice, Vuka Tomovića i samohranu majku koja živi u Negotinskoj krajini, Veru. Lik Vere tumači Sloboda Mićalović, dok je lik Vuka poveren Vojinu Ćetkoviću. Posle 25 godina sreću se glavni junaci koji su u prošlosti bili zaljubljeni. On sa severa, ona sa istoka, sa sobom nose kako prostorne tako i klasne razlike. Obe porodice spremaju se za sajam vina sa svojim novim proizvodima. I Vukova kćer Anja i Verin sin Marko veruju u ono što su stvorili. Ipak, na sajmu ne prolaze kako su očekivali. Kako će se radnja odvijati i koje sve niti povezuju sudbine aktera ove drame, ostaje nam da pratimo u danima koji dolaze.

Serija je inspirisana pričom Mirjane Bobić Mojsilović. Reditelj i izvršni producent serije je Dejan Karaklajić. Preko 120 glumaca je učestvovalo u projektu. Među vodećim imenima su: Vojin Ćetković, Sloboda Mićalović, Marko Vasiljević, Vanja Nenadić, Milica Zarić, Anita Mančić, Dara Džokić, Nebojša Milovanović, Aleksandar Srečković, Miodrag Krivokapić i mnogi drugi.

Sudeći po svemu, počevši od teksta, reditelja, ekipe ispred i iza kamera, nova serija „Tajna vinove loze“ obećava. Ovakva imena naše kinematografije znače da ćemo sa nestrpljenjem iščekati svaku novu epizodu. I duboko verujemo da će ispuniti sva naša očekivanja.

 

Autor: Nevena Vićentijević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *