Prirodni fenomen – Nikola Tesla

Društvo

Nikola Tesla je živeo i radio u vreme maksimalnog tehnološkog i industrijskog buma, sve što se kasnije dešavalo pa do danas je je vreme usavrsavanje svega sto se do tada otkrilo.

Odluku o tome sta ce se od tehnologije razvijati donosila privatna lica, a ne država. Teslu je finansirao privatnik koji finansira iz interesa i sasvim je moguća opcija da se zataskava ono sto istom ne isplati.

  1. godine počinje  kopanje nafte s tim u vezi da je iko u tom periodu otkrio magnetni motor koji ne zahteva energiju za obrtanje bio bi sasečen u startu, to bi i te kako išlo na štetu Rokfelera koji je kopajući naftu postao najbogatiji čovek na svetu, njega bi magnetni motor odveo u bankrot.

Takođe 1860. godine su ljudi bili u stanju da polako snimaju zvuk, a 20 godina pre smrti Tesle započeto je spajanje slike i zvuka što znači da za vreme života Nikole Tesle je tehnologija došala do tog stadijuma da je bilo moguće snimiti dokumentarni film ali ne postoji nijedan snimak niti zvučni zapis na kome je Nikola Tesla.

Da li je sa razlogom Nikola Tesla izopšten iz bilo kakvog snimanja? 

U prirodi postoje metali koji imaju osobinu da se pokreću kada se nalaze u blizini drugih metala i zovu se magneti i ne treba im nafta da bi se pokrenuli. Ni dan danas niko nije uspeo da konstruise motor koji bi radio sam od sebe zahvaljujući misteriji prirode magnetnog polja dok god traje magnetisanost to je do oko 100 godina.

Zvanični svetski mediji su tvrdili da je Nikola Tesla pod stare dane poludeo i počeo da smišlja teorije zavere o slobodnoj energiji kako bi bio u centru pažnje, međutim žašto bi kao najuticajnija ličnost u tom periodu vapio za popularnošću?

Isto tako postavlja se pitanje kako je pored tolike zarade  završio bez para u hotelskoj sobi, čak i da ste potpuni amaterijalista verovatno bi uštedeli sebi za neku lepu starost. Nikola Tesla koji je bio skroman i ceo svoj život radio, a zbog rada se čak odrekao porodice i spavanja da bi uspeo u svojim izumima alinprema medijima tog doba on je uspeo da ostane bez ijednog dinara.

Sve ovo vuče ka tome da je sa namerom doveden u besparicu i nepopularnost kako ne bi imao dovoljno sredstava da sam izgradi laboratoriju i proizvede tehnologiju magnetnog motora.

 

Autor: Aleksandra Stanimirović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *